Miért ne legyél… drukker

Az 2010-es AO után volt egy időszak, amikor egyszer csak elegem lett: Fed GS számainak növekedésével ugyanis exponenciálisan nő a kifogások, a mégsem-annyira-nagy-dolog-ám-ez típusú cikkek, a-hogyan-csökkenthetnék-ennek-a-jelentőségét típusú értékelések száma.

Meglehetősen jól tűröm általában ezeket, de néha, ha kicsit sok van belőlük, kiakad a metronóm.

Mint ahogy mindenkinél 😉 🙂

Már írtam akkor is, megteszem most is: a kiakadás oka nem elsősorban a többi drukker volt, természetes, hogy egy másik játékos drukkere soha nem úgy fogja látni a dolgokat, az is, hogy neki a saját játékosa az elsődleges, hanem az, hogy a hivatásos sport – és teniszújságírók is beszálltak az össznépi “kicsinyítsük Fed érdemeit” játékba. Az okok persze különbözőek: nemzetiség, unalom, nézettség-növelés, de mindenképpen idegesítő 😉 🙂

Szóval elkészült a “Harminc (+egy) ok, hogy miért ne legyél Fed drukker”, és mint ahogy ez várható volt, hamarosan megérkezett a másik nagy tábor egyik képviselőjétől is mindaz az ok, amik miatt ő nem ajánlja azt, hogy Rafa drukker legyél 🙂

Némi hezitálás előzte meg a részemről, hogy betegyem-e joyce írását, mert megvan az esély arra, hogy lesznek akik megbántódnak, magukra veszik, és azt már láttuk elégszer, hogy mi lesz akkor, ha a két tábor egymásnak esik…

De aztán végül úgy döntöttem, hogy mégis.

Méghozzá azért, mert néha mindnyájunknak szükségünk van arra, hogy kieresszük kicsit a gőzt, és hogy pampogjunk egy darabot 🙂

Mindezt természetesen úgy, hogy akár fedes, akár rafás vagy, ezt ne a másik ellen tedd, nem akarok vérre menő vitákat, maximum, “jaj, igen én is így érzem”, “ó, milyen igazad van”-típusú megjegyzéseket, és a sérelmek kulturált kereket közötti megtárgyalását.

És ez a fül nyitva áll mindenki számára, aki szeretne még hasonló írásokat írni: szóval Djokó, Mari, A-Rod, Söd, vagy akárki más játékos  drukkerei, ha úgy érzed, hogy a kedvenceddel kapcsolatos hülyeség túlment azon a szinten, amit el tudsz viselni, akkor hajrá! Itt nem lesz cenzúra, csak a legalapvetőbb dolgokban, rasszista, másikat személyesen sértő írások, kommentek itt sem lehetnek, egyébként itt mindenki azt ír, amit akar, bár bízom benne, hogy mindenki tudja, hogy hol a határ. Nem kell megbántani a másikat még a net adta anonimitás keretei között sem.

Szóval  itt van előbb az én művem, referencia-pontként 😉 , majd pedig joyce írása következik.

*Némi magyarázat, mert úgy tűnik, hogy szükséges: én Fed-drukker vagyok, joyce-nál nagyobb Rafa-drukkert pedig nehezen találnátok. Az alábbi írások ironikusak, görbe tükröt próbálnak tartani az ellentábor elé.

Remélem, így már senki sem fogja joyce-t azzal vádolni, hogy hogyan utálhatja Rafát ennyire 😉  🙂  *

Harminc (+ egy) ok, hogy miért ne legyél Fed drukker (krumplicukortól)

Az idei Australian Open, úgy vettem észre, kissé sokkszerűen érte az újságírókat és a netes közönséget. Azt ugyan nem tudom, hogy miért, tekintve, hogy olyan valaki nyerte, aki az elmúlt majdnem két évben minden egyes GS-en döntőt játszott, de ez most nem is érdekes nekünk.

A sokk kiváltotta eredmény viszont annál inkább. Az elmúlt hetekben rengeteg információval lettem gazdagabb, és szerencsére arra is ráébredtem, hogy mennyire el voltam tévedve sok mindenben.

Mert például eddig azt hittem, hogy a 16, az sok, és nagy dolog az ilyesmit összehozni.

Hál istennek, ebből a tévképzetemből mára kigyógyultam, mert megtudtam egy csomó mindent, ami alapján megállapíthattam, hogy az a 16, az igazából nem is akkora szám, és hogy valójában egy totális lúzernek szurkolok.

Lássuk csak, miért is.

1. 13-7! 13-7!

2. A Davis Kupa megnyerése a legnagyobb eredmény, amit egy teniszező elérhet. Addig ne is akarj igazi tenisznagyság lenni, amíg nem tudsz felmutatni egy DC győzelmet. De a döntő, az a minimum.

3. A Mastersek valójában sokkal nagyobb kihívások, mint a slamek. Nincs közte egy nap pihenő, csak a legjobbak vannak ott, és ráadásul két szett. Ami sokkal nehezebb, mint a három. És aki ezt nem látja be, az nem ért semmit a teniszhez.

4. Említettem már, hogy 13-7?

5. Rafának 23 évesen már hat GS-e volt. (22 évesen is, de ebbe most ne menjünk bele.)

6. Oké, Fednek meg öt, de Rafának már 19 évesen volt slamje. Na ugye.

7. Rendben van, Fed több GS-t nyert, mint Pete. Na de. Ha az élet igazságos, akkor most még azon dolgozna, hogy utolérje Borgot. Mert Borg egy csomó AO-n nem szerepelt! Mert akkoriban még nem volt sikk elmenni Ausztráliába! Mondom én, hogy nem is olyan nagy dolog ez a 16.

8. Különben is. Ezt az RG győzelmet tulajdonképpen be sem kellene számítanunk. Nem verte meg Rafát hozzá. Valójában ajándékba kapta. Mert Fed csak akkor tud jól játszani, ha Rafa hamarabb kiesik, mint ő. Akkor felszabadul és szárnyalni kezd. Szóval nyugodtan vonjuk le, és máris alig jobb, mint Pete.

9. Ha már ott vagyunk, vonjuk le a 2009-es Wimbledont is.

10. Meg az 2010-es AO-t.

11. Tulajdonképpen, ha jobban belegondolok, csak két GS-e igazi. Bár ezek közül a 2007-es Wimbledon csak jóindulattal: Rafának akkor fájt a térde, nem?

12. Fed piszok nagy mázlista. Egy ennyire gyenge, gyenge mezőnybe születni. Safin? Hewitt? A-Rod? Ferrero? Agassi? Nalbandian? Kolja? Moya? Ez most valami vicc? Látszott is 2008-ban, meg 2009 elején, amikor végre igazán erős mezőny gyűlt össze, hogy egy rendes ATP Touron mire ment volna… Kár, hogy 2009 első negyedéve után a mezőny újra legyengült… Mert hát mégis: Mari? Djokó? Ez most valami vicc?

13. Az még egy dolog, hogy gyenge volt a mezőny. De ráadásul ennyi beszari alakot. Már attól tele volt a gatyó, ha Fed rájuk nézett. Fed valójában nem is jó teniszező: csupán a farkasszemet-nézésben világklasszis.

14. Á, ugyan. Fed még csak keménykedni se tud… Arról van szó, hogy annyira kedves velük a pályán kívül, hogy nem is akarják megverni a pályán. Mert rossz érzés lenne nekik. Hogy szurkoltak már az RG győzelemért is! Inkább kikaptak, csakhogy meglegyen neki.

15. Csak két tökös legény volt az elmúlt nyolc évben. Igen. Összesen kettő. És láthattuk is, hogy az, aki nem adta fel a meccset már a reggeli felkelés előtt, mire ment. Mert Fed valójában egy nyuszi. Ha kiállsz a pályára, megrázod az öklöd, és a tudtára adod, hogy már pedig te nem félsz, máris bőg.

16. 15-ös pulcsi. 15-ÖS PULCSI.

17. Ütőtörés.

18. Hiszti a bíróval.

19. Nagyképű vigasztalás.

20. Pszichikai hadviselés. Szegény Mari. Rászabadította a teljes brit sajtót.

21. Képtelen elviselni a vereséget. KÉPTELEN.

22. Az a sok idióta, aki neki szurkol. Pedig.

1. Nem is az embert szeretik, csak a játékát.

2. Hülye vagy? Nem is érdekli őket a tenisz. Csak azért szurkolnak neki, mert nyer.

3. Á, még ha azért. De nem. Csak lelki közösséget éreznek vele. Ott van például az rettenetesen nagyképű transzparens. Valójában fogalmuk sincs, hogy milyen igazán szurkolni.

23. Ha mosolyog, nem látszik a felső fogsora.

24. A régi nagyoknak sokkal nehezebb volt. A mai táplálkozás, fitnesz– és orvostudomány mellett egyáltalán nem nagy dolog, hogy sose sérült. Borg még ma is játszana, ha…

25. RF logó. Fúj.

26. Csak egy szó: „faütő”.

27. Monó? Hát? Légúti fertőzés? Beveszi ezt valaki?

28. Annyira unalmas. Már-már robot-szerű. Igaz, az elmúlt három órát, és száz hozzászólást mindannak az unalmas és robotszerű dolognak szenteltem, amit csinál/mond, de ez ne tévesszen meg senkit sem: unalmas.

29. Lavernek a nyomába se ér. És aki ezt nem látja be, az nem ért semmit sem a teniszhez.

30. Még csak röptézni se tud. Edberg kicsinálta volna két pillanat alatt… Pete-ről nem is beszélve. Emlékeztek az exóra? Pedig Fed küzdött ám, teljes erőbedobással, mintha az élete múlna rajta. De a harmadik meccsre Pete már kiismerte a játékát, és nyert is… Na ugye.

31. Nem teljesen mindegy, hogy mennyi trófeája van? Sose lesz annyira őszinte, szerény, tisztelettudó, kedves, magával ragadó, szexi, angyali, mint Rafa. Ez TÉNY.

Kihagytam esetleg valamit? 😉 🙂

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

Tizenöt (plusz egy ok), hogy miért ne legyél Rafa drukker (joyce-tól)

0. A dolog eleve ott kezdődik, hogy nem is tud teniszezni! (A „játéka”, jaj, mindjárt elhányom magam! igazi hulladéktenisz, abszolút nézhetetlen. Akkor már inkább Karlo! Ő legalább tud szerválni!)

1. A 13:7, amivel büszkélkedik szánalmas rajongótábora, csak úgy tudott megszületni, hogy Roger Federert, a világ valaha volt stb. Uncle „Butcher” Toni szemmel verte a bemelegítés során, így Federer képtelen volt úgy játszani, mint tenmaga. Nadalnak csak rá kellett pörgetnie a fonákjára, és kész. Ezektől a spanyoloktól minden kitelik, ezek irtották ki az inka őslakosságot, és meghamisították a történelmet is!

2. Egy ostoba, lúzer alaknak minek szurkolni? Ahelyett, hogy az egyéni karrierjét építgetné, ez az országos marha a nemzeti csapatban is játszik (már amikor nem sérült az eszetlen tornabeosztása miatt), és mentális energiákat fordít arra, hogy támogassa a csapattársait. Nemzeti érzések! Piha! Ennek a kis cselnek köszönhetően ugyanis spanyol őt soha nem fogja megverni, elég csak a hatökör Almagróra gondolni, de mondhatnánk bárkit.

3. Ez a marha minden tornát meg akar nyerni! Ez a marha minden pontot meg akar nyerni! Még amikor nyerésre áll, akkor is megy minden labda után! Ez egy sztahanovista!

4. Apropó, a head 2 head egy baromság, már írtam is az ATP-nek ez ügyben, meg is nyugtattak egy nagyon kedves levélben, hogy kivizsgálják.

5. Na, elérkeztünk a legerősebb érvhez. Fölösleges egy olyan valakinek szurkolni, akit egy keselyűcsapat vesz körül. Kezdjük a családnál. A nagybátyja, aki edzőnek meri magát titulálni, az éppen hogy csak járni tudó (amúgy jobb kezes) szerencsétlen kisfiú bal kezéhez hozzákötött egy ütőt, és szarrá hajtotta a pályán. Amikor szegény Rafa sérülés miatt fel akart volna adni egy-egy meccset, intett neki, hogy tovább, ami tulképpen azt jelentette a kettejük nyelvén: na mi van te kis köcsög unokaöcs, te család szégyene! Ennyit se bírsz? Miguel Angel unokabátyád bezzeg első osztályú focista volt! Te meg mire viszed így, ablakárus leszel? Na, szedd össze magad! Rafát egyébként a spanyol tenisz szövetség el akarta menekíteni Barcelonába, de mivel Albert Costát is lefizette a sportmaffia-család, nem sikerült a dolog. Természetesen Rafa sérülésekkel beborított sportkarrierjét a család is röhögve nézte, és ha Rafa néha el merte kérni a térdleleteket, mindig egy másikat mutattak neki. Az övé igazából úgy néz ki, mint egy negyvenéves rokkanté. Ezt bárki láthatja, nem kell orvosnak lenni, letölthető bármelyik Fed szurkolói fórumról. Az orvosi teamról annyit, hogy Dr. Cotorrót csak Mengelitónak becézik az intézetben. Minek drukkolni valakinek, aki pár percen belül tolószékben végzi? Mondjuk van olyan tenisz is, majd ott brillírozhat!

6. Egy tahó, mert harapdálja a kupákat, ahelyett, hogy ajkaival illetné.

6/a. Egyébként nem is érdeklik igazából a meccsek, mert még sosem bőgött nyilvánosan egyetlen nagy veresége után sem, pedig igazán ez mutatja meg, milyen kemény férfi is valaki valójában!

A Delpó-féle USO-s lemosás után még ráadásul ahelyett, hogy betakarodott volna az öltözőbe, nekiállt autogramokat osztogatni!

7. Rafael. Spanyol, vagyis cigány. Kell ennél jobb érv?

8. Banánevő majom, maximum Maugli. Nézzétek csak meg a pofáját, miközben beszél, ugyanúgy fintorog, mint a Disney-féle Maugli!

9. Csak makog valami cigány nyelven, angolul annyit tanult 15 év alatt, hogy „try my best” „improve my tennis”. (Ellentétben ugye a hiperintelligens Rogerrel, aki folyékonyan beszél németül, franciául és természetesen angolul is, és akinek a humora is ellenállhatatlan, az a finoman cizellált irónia!!!! Mindenki dől a kacagástól, legutóbb pl. Roddickot nevettette meg úgy, hogy annak majdnem kicsordultak a könnyei!) Egyébként mivel nem beszél felsőfokon angolul, esélye nincs megkapni a Stefan Edberg díjat, melynek első/alap követelménye a felsőfokú angol társalgás a játékostársakkal.

10. Rajongóinak 99,99%-a sikítozó tinilány. Ezt nagyon jól tudja, és rá is játszik ilyen nyilatkozatokkal, mint „my famous ass”, „my body is perfect”. Fotóztatja magát félmeztelenül, mint egy hímringyó. A tenisz Céje. Sportoló az ilyen?

11. Csak annyit mondok: Rózsaszín pulcsi. (Szóval buzi is, nem véletlenül tetszik nekik.)

12. Sötéten, gyűlölettel néz át a pályán a másik oldalra.
Harcos? A legnagyobb küzdő? Röhög a vakbelem! Rázza az öklét, mit egy kocsmai verekedő, ellentétben Mr. Eleganciával, aki egy hullámos fürt megigazításával nyugtáz egy olyan pontot, amit még nem látott a világ. Az erőt így kell kimutatni, kérem szépen!

13. Az ellenfeleket direkt idegesíti a labdapattogtatással, (szabályt is hoztak ellene, bizony ám!!!) a ball boyokat pedig nem egyszer megalázta és megfélemlítette, amikor rájuk ordított: Don’t touch the bottles! (Na jó, akkor öt tőmondatot tud angolul.)

14. Seggbeturláló, szaladgáló hülyegyerek. Gatyamatyi.

15. Mióta Robin (a drága édes Robin, akinek egyébként minden Fedes évtizedek óta drukkol ám!!!!) leütötte tavaly a Garrosson, már Salakkirálynak sem jó, max Hajlakkirály.

——————————————————————————————————————————————————————————————————

Várom a többit is! 🙂

31 thoughts on “Miért ne legyél… drukker”

 1. Moncsusz said:

  Na most szarrá röhögtem magam, nem vagytok semmi lyányok! 😀 Fogadjátok őszinte gratulációmat!

 2. Hú de régen olvastam, de nagyon jó.

 3. fedforever said:

  30+1+1 Az az unott, érzelemmentes “pókerarc”!Még ha biztatja is nagy ritkán magát az is olyan lagymatag, az ökölrázása is inkább csak legyezgetés!
  Hogy lehet az ilyennel azonosulni,drukkolni neki?-fujj!
  15+1+1 Eddig csak izzadtsággal locsolta a pályát,most már köpködéssel is csúszásmentesít-fujj!

 4. A 31. mennyire találó 🙂

 5. Nahat gyerekeek ez eleg durva …. Rafa drukker vagyok ….de Federert is nagyon tisztelem ….. a 30+1 meg elmegy(legalabb nincsenek lealacsonyito szavak) …de ahogy Rafa rol irt az ovon aluli …en pl ul fiu vagyok es nagy rajongoja es nem sikitozok 😛 …. meg az mindennek a teteje hogy le buzziztad …… na mind1 amugy jo a cikk !!!

 6. krumplicukor said:

  Roly:
  1. nem ugyanaz a személy írta a két szösszenetet: én a Fedről szólót, joyce a Rafáról szólót,
  2. olvasd el légyszíves még egyszer az egész posztot, és akkor talán jobban megérted (ugyanis én mint Fed-drukker írtam a Fed-részt, míg joyce mint Rafa-drukker írta a Rafa-részt. Segítek: irónia a kulcsszó 😉 🙂 ).

 7. én rafa fan vagyok ez elég gyerekes amit rtatok de ha olyan nagy menök vagytok akkor csináljatok egy olyat hogy mért ne szurkojunk anyuci kedvenc murray meg idegbeteg djoko cimel vamos rafa:)

 8. krumplicukor said:

  Szövegértelmezés, gyerekek, szövegértelmezés…

  Joyce, azért a helyedben elgondolkodnék, hogy már a sokadik Rafa-drukker minősít Rafa-ellendrukkernek… Szerintem vegyél egy mély levegőt, és engedd szabadjára a rejtett Fed-drukker énedet… 😉 🙂

 9. Krumpli na most egyetértek, egy fan sosem mondana ilyenek a kedvencéről , hogy buzi meg stb…A tiéd szolidabb.

 10. Szeretnék minden Rafa drukkert tájékoztatni, hogy ezeket a dolgokat az ellentábor barom megnyilvánulásaiból szedtem össze!

 11. Ana, képzeld olvastam ilyen Fed drukkerektől.

 12. Fedforever 🙂
  ja, a köpködés kimaradt, korábban írtam 🙂

 13. fedforever said:

  Krumpli-Joyce:nagyon jól szórakoztam mindkettőtök írásán, szerintem nem hiábavaló a kettőt egymás mellett látni/a reakciókból is kiderül/.Ha még egy darabig újabb és újabb “ellenérvekkel” gazdagodunk az azt jelenti továbbra is mindketten sikeresek!

 14. 😀
  Jaja, reméljük, ez így is marad!
  Nincs valaki, aki vállana más játékosokat? Lehetne egy jó kis sorozat…

 15. Joyce az oké hogy olvastad , de hogy csokorba is szeded , ez nem önkinzás ha szereted ?

 16. Krumpli írt egyet arról, amivel Fedet “bántják”.
  Én meg arról, amivel Rafát. Most tényleg, mit nem lehet ezen érteni?
  Önkínzás????? Mert kifigurázom és eltúlzom azokat a baromságokat, amiket róla, vele kapcsolatban mondanak??? Tanultatok már isiben a szatíráról? Ez egy műfaj, ebben írtam a kis szösszenetemet.

 17. Oké, értelek sokfélék vagyunk ,te igy kedveled én úgy hogy vagy jót vagy inkább…attól független mindenki látja a kedvence hibáit de csak a ” hülye” hangsúlyozza.

 18. Krumpli te nő vagy vagy férfi ?

 19. krumplicukor said:

  Örülök Ana, hogy ennyire felvilágosult vagy, és a Fed hajáról, Söd gödröcskéiről, Feli szemeiről írt posztjaim alapján nem tudtad eldönteni, hogy melyik nemhez tartozom, de sajnos nem tudok izgalmas hírekkel szolgálni: csaj vagyok természetesen 😉 🙂

 20. :):)

 21. Kicsit furcsán olvastam a hozzászólásokat.
  Sajnos én elsőre megértettem, és nagyon jónak találtam. Gratulálok mindkettőtöknek.

 22. fedforever said:

  Érdekes,én úgy emlékszem,mikor Krumpli először publikálta kis írását,NEM volt Fed-fan aki kiakadt volna.

 23. Olyan férfias vagy ne haragudj, de mégis csajos na . Egy lájtos fickónak véltelek.Bocs.Hány éves vagy krumpli?

 24. Örülök, hogy végre a Rafás rész is bekerült. 😉 Kíváncsi voltam. 😆

  Úgy látom, néhány emberkének nem ártana visszaülni (beülni :P) az iskolapadba, van némi szövegértési hiányosság… 😛

  Nem mondod Krump, hogy csajszi vagy?!? Döbbenet. 😆

 25. krumplicukor said:

  Érdekes,én úgy emlékszem,mikor Krumpli először publikálta kis írását,NEM volt Fed-fan aki kiakadt volna.

  Elég fura is lett volna 😉 De tény nekem is váratlan fordulat volt, hogy néhány Rafa-drukker pont a rafás rész miatt akadt ki, amit egy másik Rafa-drukker írt… Kicsi vagyok én ehhez… 😉

  Ana: ne aggódj, más is gondolta már így. Volt aki közölte, hogy túl logikus vagyok ahhoz, hogy lány legyek (…), ezért inkább úgy gondolta, hogy meleg srác… 😉 🙂 Az éveim számára pedig idén tavasztól kezdőden nem nyilatkozom 😉

  Nem mondod Krump, hogy csajszi vagy?!Döbbenet. 😆

  Ugye? 😀

 26. Na jó nőnemű. 🙂

 27. Moncsusz said:

  Háhá, Krump, már megint lavinát indítottál el, és ismét jókat röhögtem! 😀 Csak én értettem meg már elsőre is Joyce írását? 😀

 28. “Csak makog valami cigány nyelven, angolul annyit tanult 15 év alatt, hogy „try my best” „improve my tennis”.”

  Hát ez kész…sírva röhögök :D:D

 29. Krumplikám, azért örülök, hogy már vannak, akik megértették! 🙂

  Már töröm a fejem egy Verdán, ugyanis vele kapcsolatban is vannak buta-marhasáok ….

 30. Ja, királyok voltak az írások, mondjuk Rafáról kimaradt az egyik leggyakoribb -vagy igencsak figyelmetlen voltam-, hogy doppinggal éri el az erőnlétét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s