Címkék

, , , ,

Ha sikerült csütörtök este időt szakítani egy kis tenisznézésre, kellemes másfél órában volt része a közvetítést nyomon követőnek: Fed Fednek tűnt, az AO óta először.

fedberlocq

Ezt pedig akkor sem szabad lebecsülni, ha egyébként Cassandra sem tudná megjósolni azt, hogy az egymást követő meccseken épp melyik Fed fog pályára lépni, és ha az ellenfél első szervái a WTA mezőnyében sem lettek volna túlzottan félelmetesek.

Berlocq önmagához képest nem futott mostanában rossz köröket, Bastadban például megnyerte a tornát, a US Open keménypályás borítása azonban nem feküdt az argentínnek, Fed játékával egyetemben.

berlocq

De ne is róla beszéljünk, hanem arról, hogy Fed váratlanul erős ütésekkel ajándékozott meg minket, mind tenyeres, mind fonák oldalon, és a gyorsításai is olyannak tűntek, mint egy top 10-es játékosé. Pontosabban: voltak gyorsításai. A lábmunkájára sem lehetett panasz (ezt persze elsősegítette, hogy Berlocq nem tudta Fed komfortzónáján kívülre helyezni a labdákat, csak ritkán), és úgy általánosságban könnyed benyomást keltett, egy olyan teniszezőét, aki még élvezi is azt, amit csinál.

fedberlocq2

Fura dolgok vannak.

Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy akár már a következő meccs ne lenne nehéz, a nagy játékra és igen hullámzó teljesítményre képes Mannarino ellen, a szervával például sürgősen kellene csinálni valamit. De jó érzés volt Fedet látni a pályán. Mármint azt a Fedet, akit Fednek tekintünk.

Rog viszonylag elégedett volt a játékával, a második körnek szóló visszafogottság mellett, és bepillantást engedett arra is, hogy milyen felfogással lép ezen a tornán a pályára. Pam Shriver azon kérdésére, mit szeretne még javítani a játékán, azt mondta, nem foglalkozik most olyasmikkel, hogy mit kell javítani, miben kell fejlődni, egyetlen célja van:  megnyerni a meccset, mindegy, hogy milyen játékkal.

Mindezt a sajtótájékoztatón is megismételte:

 “Számomra most az a lényeg, hogy újra meccseket játsszak, hogy keményen edzek, Cincinnatiban sikerült olyan meccseket játszanom, amiket szerettem volna, és most is az a cél, hogy meccsről meccsre több önbizalmat szerezzek. Lehet, hogy ehhez nem egy meccs kell, hanem valószínűleg több meccs kell, de aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy újra nagyon jó teniszt játszol. Most éppen ezen dolgozok, ezért fontos minden meccs a számomra, és erre koncentrálok minden egyes pontnál.”

Szóval most éppen az “elkaptuk a bokáját, és akárhogy próbál minket lerugdosni, nem eresztjük” – hozzáállást választottuk, éljen, az ilyenekből szoktak lenni előbb-utóbb a Crazy Eyez Fed képek, ami általában nem szokott rosszat jelenteni.

Az élet persze Feden kívül is zajlik, a Wimbledon óta sérült Tsonga és Roger Rasheed együttműködése véget ért, valamint egy újabb játékostól búcsúztunk a 2000-es generációból: James Blake is befejezte.

blake

Reklámok