Címkék

, , ,

“Természetesen, amikor mindent te nyersz, akkor élvezetes. De ez nem azt jelenti, hogy jobban szereted a játékot. Csak azt, hogy szeretsz nyerni, szereted, hogy a lapok címoldalán vagy, hogy te emelheted fel a trófeákat, hogy a sajtótájékoztatók kellemesek. Ez jó érzés. De ez nem jelenti azt, hogy valójában, ténylegesen szereted. Az, hogy szereted, talán jobban látszik akkor, amikor nem játszol jól. Számomra sosem volt kérdés, hogy szeretem. Mindegy, hogy nyerek, vagy veszítek, ha gyakorlás, ha tétmeccs.”

Nagy kalandra készülünk: végigblogoljuk a US Opent.

Igen, a többesszám nem véletlen, Esz is részt vesz a mókában, készüljetek tehát a pólók és szoknyák mélyreható elemzésére (lesz mit, úgy tűnik, a US Openen a tervezők úgy gondolják, hogy mindent szabad, de leginkább azt, hogy minél feltűnőbben és hülyébben nézz ki).

fedzemlja2

És igen a teljes US Open-t, szóval Fed, már csak ezért is, ne ess ki a második körben, ha lehetséges.

A hirtelen jött blogolási kedvet a némi lelkiismeretfurdalás mellett (ne haragudj, Fed, hogy nem számoltam be az epic Wimbledonról, Hamburgról és Gstaadról, pedig imádtam őket) két dolog inspirálta: 1. van végre némi szabadidőm, hónapok óta, először, hurrá, 2. véget ért a nyár, és mielőtt mélydepresszióba süllyednénk, ezt megelőzendő, szórakozzunk inkább mások szenvedésein.

Fed első meccsét például rögtön elmosta az eső, sebaj, 2017-ben már lesz tető, így egy nappal később tudhatta csak le Zemlját.

Fed torna előtti nyilatkozatai némi reménykedésre adnak okot, ugyan nem a mostani US Openre, ez a tegnapi meccsen elég jól kiderült, hanem, mondjuk, az év végére, de legfőbbképp jövőre. Úgy néz ki, lassan befejezi a jó egy éves időszakot, amikor egész egyszerűen kiszállt a teniszből, mégha néha felbukkant rövidke pillanatokra és úgy tett, mintha teniszezne, és nekiállt újra dolgozni.

Hogy ez mire lesz elég, azt majd a háta megmondja.

Mindenestre, kék felsőben és rózsaszín cipőben nagyobb erőlködés nélkül jutott túl a szlovénen, aki még bemelegítésre sem volt jó, ritka, hogy Fed a meccs után közvetlenül nekiáll edzeni, pedig tegnap ez történt.

fedzemlja1

Van is miért, mert a tegnapi produkció hagyott némi kívánnivalót maga után, szerva, fogadás, fonák, sebesség tekintetében, a hálójáték és tenyeres nem nézett ki rosszul, csakhogy néhány pozitívumot is említsünk.

Viszont kaptunk egy magas cukiságfaktorú interjút, amiben a kérdező nem más, mint Fed legnagyobb rajongója. Érdemes megfigyelni, hogy Fed az utolsó pillanatban, de sikeresen kerüli ki az “együttéreztem veled Andy, mert tudtam, hogy mennyire rossz érzés, egy évvel ezelőtt én is ott zokogtam a sarokban” barátság végét jelentő csapdát, ami miatt négy éve majdnem tiltólistára került az USÁ-ban. Most mondjátok, hogy nem tanul az ember.

A második körben Berlocq jön. Nyugodtabb lennék, ha valaki olyan lenne, akinek a nevét se hallottam még. Bár végülis mindegy, volt már ilyen is, túléltük. És még mindig szeretjük.

Advertisements