Címkék

, ,

Fed határozottan javuló tendenciát mutat, ami Hallét illeti: az elmúlt öt évben egyszer nem ment el, aztán kikapott Hewittól a döntőben, majd megint nem ment el, majd kikapott a döntőben Haastól, és most végre nyert. Ugyan nem előszörre, hanem pontosan hatodszorra, mivel 2009 előtt az volt a nehezen feldolgozható esemény, ha nem Roger Federernek hívták a győztest.

fedhallewin1

Hozzá kell tennem, hogy Fed hallei eredményei az utóbbi időben semmiféle összefüggést nem mutatnak a wimbledoni teljesítményével, korábban meg általában mindent ő nyert, szóval azokból sem vonható le következtetés.

Főként akkor nem, ha ugyan Zverev ellen karrierje második dupla bageljét hozta össze, de egyébként a játéka pont olyan volt, mint nagyjából egész évben: jó szerva, pocsék adogatásfogadás, bizonytalan bréklabdakihasználás, nagyon jó periódusok váltakozva nagyon rosszakkal, szóval nem állíthatnánk, hogy a Federer Expressz összeszedetten és tökéletesen robogna, de ez már csak egy ilyen év.

fedrogtwin

Ettől függetlenül végre tornagyőzelem, ráadásul az imádott füvön, ahol a fonák nyesés még mindig és gyanítom, most már végig, egy külön tenisz-fejezet, varázslat és akár csak azért érdemes.

fedhallewin2

Bónuszként családi képek, Lüthivel kiegészülve.

seviker

Advertisements