Címkék

, , , ,

40 fokkal indított az Ausztrál Bajnokság, hogy utána átváltson 22 fokra, imádnivaló a melbourne-i időjárás.

Fed megkapta mindkét változatot, szerencsére a végeredmény ugyanaz volt: egyelőre brékelni sem tudták az ellenfelek.

Ez lehet, hogy a következő meccsen sem fog megváltozni, az viszont, hogy nem veszített szettet, nagy valószínűséggel igen.

Fed Benoît Paire-rel kezdett, Stan párospartnere és legújabb nagy haverja tipikus szegény ember Monfilsa, jó keze van, de elbohóckodta a teljes mérkőzést, Fed két hónap tétmeccsnélküliség után annyira nem díjazta ezt.

Majd jött a szokásos széttördelt, csúnya meccs Davigyenkó ellen, mióta Fed rájött, hogy nem szabad a tornára jó formában érkező orosznak ritmust adni, a mérkőzéseik gyakorlatilag nézhetetlenek. Hiba, hiba hátán, aztán amikor kellett, Fed feljebb kapcsolt, szintén nem egy olyan meccs, amin túl sokat lehetett gyakorolni.

Eddig a pillanatig Feddel kapcsolatban a legnagyobb hír esti szerelése és az ennek részét képező rózsaszín cipőfűző volt.

fedaopink

A harmadik találkozó szerencsére már érdekesebben alakult, érkezett Hazai Bernie, aki a tavalyi teljes szétesés után az év végén rájött, hogy mégiscsak híres teniszező akar lenni.

Az ilyen felismerés a fiatal, tehetséges teniszezőknél fontos fordulópont szokott lenni, így nem volt meglepetés, hogy Bernie idén még nem kapott ki, megnyerte élete első ATP tornáját és olyan gyönyszemekkel ajándékozott meg minket, miszerint rájött, ha dolgozik, akkor sokkal jobbak az eredményei.

Fedet persze addig idegesítették az ausztrál újságírók, míg végül kibökte, hogy Bernie-nek el kell azért jutni a harmadik körig, amire egy magára valamit is adó teniszező csak egyféleképpen válaszolhatott: Fednek is.

Így aztán, mire elérkezett a meccs, Fed kellően felspannolta magát, esti meccs, hazai közönség, huszonéves, számolnikellvele ifjú, aki épp jó formában van. Hát, kell ennél több?

fedaobernie

Nem kellett, színvonalas, izgalmas két szettet játszottak a fiúk, mert Bernie is igyekezett igazolni, hogy nemcsak a levegőbe beszélt, amikor úgy gondolta, most lehet esélye.

Nem volt ugyan, de Fedet üzemi hőmérsékletre állította a második szett végére, amelyben a rövidítést Fed 2-5-ről nyerte meg.

Rog szervái a tavalyinál kicsit gyorsabb borításon teljesen rendben vannak, és a lába is nagyon pörög, Bernie ellen a védekező játéka kiemelkedő volt, általánosságban azt kell mondanom, úgy tűnik, nagyon egyben van. A Bernie ellen győzelem karierje 250. GS győzelme volt, ez rekord természetesen.

Az első GS győzelmét Michael Chang ellen aratta, 2000-ben az AO-n, az ötvenediket Alejandro Falla ellen, 2004-ben, Wimbledonban, századik győzelem Tim Henman, 2006, Wimbledon, a kétszázadik újra Falla és az emlékezetes 2010-es wimbledoni nyitómérkőzés.

És néhány gondolat arról, hogy annak a hosszú bemutatónak milyen jelentősége is lehet bizonyos esetekben…

“Megérkeztem a pályára, aztán el kezdtem gondolkozni, ahogy hallgattam a bemondót, amint sorolja, hogy wimbledoni bajnok hatszor, US Open bajnok hatszor… És hirtelen úgy érztem “úristen, Rogerrel fogok játszani”. Mindig megpróbálom kizárni az ellenfelet, de ezután a felsorolás után ez most nem igazán sikerült.”

Mondanom sem kell, Bernie rögtön az első gémben elveszítette a szerváját.

Fednek a lelki és testi egyensúlyra szüksége is lesz a továbbiakban is, ugyanis érkezik Milos, és egy néhány ponton múló, idegbeteg mérkőzés, amely esetében csak reménykedhetünk, hogy Milos legfeljebb két nyert szettre ért meg, háromra még nem. Őt a felsorolás már nem fogja megzavarni.

Advertisements