Címkék

,

Jó reggelt mindenki!fedbrazil6

Új teniszévadra ébredtünk, egyelőre még kölcsöngépről, de remélhetőleg hamarosan rendeződnek a dolgok ezen a fronton is, hiszen január 14-én kezdődik a 2013-as Ausztrál Nyílt Bajnokság.

Gyorsan elrepült ez a kis szünet, ugye?fedbrazil

Főként úgy, ha az ember közben beiktatott egy dél-amerikai turnét is, Bellucci, Thommy Haas, Juan Martin Del Potro, Jo-Wilfried Tsonga, többezer sikoltozó, sírva fakadó rajongó, argentin miniszterelnök (mindenki figyelmét szeretném felhívni a legszebb argentin televíziós hagyományokat követő utolsó filmkockára), hivatalos YT csatorna (megnézhetitek rajta a bemutató torna meccseit), kismillió interjú és szponzori fellépés, Brazília, Kolumbia, Argentína, szombréró, Gangnam Style (aki akar, rákeres),  Pelé, São Paulo, Buenos Aires, Bogota, alkalmanként két millió dollár, konfetti, szamba, őrület (ha férfiaknak nem ciki azt kiabálni teljes tüdőből, hogy “I love you, Roger!”, akkor nekem se az, ugye?).

fedbrazil2

Őszintén szólva, vártam, mikor kezdik el énekelni a svájci Himnuszt.

A “Rogi, Rogi” már megy nekik:

Az Iguazú Vízeséshez is elvitték, összeszorított fogakkal ugyan, de élvezte:

fedbrazil7

Rájöttem, hogy nem is Mirka, hanem Robert Federer akarok lenni. Lassan olyan lesz, mint Forrest Gump, mindenhol ott sertepeltél és joviálisan, kissé pocakosan mosolyog.

fedbrazilia7

Milyen szerencse, hogy Fed fura formájú gyümölcsökért is bármikor tud lelkesedni:

Némi sikoltozás a végére:

fedbrazil5

A kollektív hiszti még sokat megélt Fedünket is megrendítette, igaz, nem úgy, mint normális embereket szokás, elmondása szerint borzasztó jó érzés volt és nagyon feltöltötte. És ezért nem hagyja még abba.

fedbrazil3

Reméljük, a motiváció nem hussan el az első 50 fokban tartott mérkőzésen, ahol az ellen az istennek se akar lekopni és még meg is akarja nyerni a szettet, de legyünk optimisták, új év, új kezdet, ésatöbbi.

Fed szokásától eltérően még az Év sportolója választásra is betoppant és személyesen vette át a díjat, meglepetésre ugyanis Rog lett az év férfi sportolója Svájcban. Amikor azt mondtam, hogy meglepetésre, ez nem irónia volt, utoljára 2007-ben nyerte meg a díjat, de úgy tűnik az olimpiai ezüst elégségesnek bizonyult ahhoz, hogy ötödik alkalommal hazavihesse a trófeát.

fedaward2

Fed ezen az eseményen is ragyogott:

fedaward

Rog volt menedzsmentje, az IMG által szervezett Abu Dhabi torna gyorsan ejtésre került, így, hogy már nem volt kötelező a megjelenés, és Dohával is lejárt a szerződése, Fed kihasználta, hogy végre szabad, az AO-ig nem lép fel egyetlen tornán sem, cserébe viszont már Melbourne-ben edz.

fedrodlaver

És aranyosan akkreditál:

Remélem, lassan mindenki érzi a Rod Laver betonjából áradó hőséget és készül lélekben az újabb, maratoni hosszúságú meccsekre. Ideje lesz már, hogy pattogjon a labda.

Advertisements