Címkék

, , ,

Kívánságom nem hallgattatott meg, az öltöny már megint nem Fed-i méretű volt, de szerencsére Rog javíthatott később, amikor átvette a megszokott vázáit.

Megszokott, hiszen immár tizedik alkalommal örülhetett a legnépszerűbb játékosnak járó trófeának, 2003-ban kapta meg először, azóta eshetett, fújhatott, zokoghatott, mennybe mehetett, földbe döngölődhetett, leíródhatott és feltámadhatott, egy dolog biztos volt: ez a váza az övé. Hasonlóképpen járt a Stefan Edberg-díj is, amelyet a játékostársak a legsportszerűbb játékosnak szavaznak meg, nyolcadjára vihette haza Rog.

A sajtótájékoztatón nem tűnt túl frissnek és üdének, de elmondása szerint, jót tett az az egy hét pihenő, amikor lábsérülés miatt kihagyta Párizst.

A sorsolást elnézve azonban felvillanyozódhatott, se egy Murray, se egy Berdych, Delpo ugyan van, de mindent azért már nem lehet.

Nem mintha Ferru nem élete formáját futná épp, de hát mégiscsak a legjobb nyolc teniszezőről van szó, illik valamit felmutatni.

Tipsza sajnos maximum egy-két helyes vírust tudott, a második számú szerb leamortizálta magát a WTF-ért folytatott harcban, Párizst fel kellett adnia a negyeddöntőben, és Fed ellen is csak kóválygott a pályán, 6-3 6-1, Fed teljesítményéről sem sokat lehetett ilyen körülmények között elmondani, a szerva lehetett volna jobb.

A meccs mégsem volt irreleváns, hiszen negyvenedik győzelme volt ez Fednek a Mesterek Tornáján, ezzel átvette a vezetést az örökranglistán, 40-7-es eredménye megelőzte Lendl 39-10-ét.

Holnap folytatás, a Delpót legyőző Ferrer következik.

Advertisements