Címkék

, , , ,

Újabb hét suhant el, Fed játszott is, meg nem is, voltak szép pillanatok, és kevésbé szépek, egy dolog viszont teljesen biztos: év vége van.

Leginkább Rog fejében, mert ez nem az elmúlt évek novemberi felpörgött Fedje. Nem, ez egy végtelenül fárasztó, kemény, nagyon sikeres évet maga mögött tudó  Fed, aki akart, hiszen otthoni torna és becsületből az elsőség megvédését is meg kellett próbálni, de a hullámvasút ép lefelé robog, és nincs mit csinálni, ha azok a fránya szinapszisok nem akarják eljuttatni a megfelelő információt a lábakba, a sejtekbe.

Jobban játszott Fed ezen a tornán, mint Sanghajban, a hét végére pedig kifejezetten biztató volt már sok momentum, elsősorban az, ahogy a szerváját kezdte felépíteni, de sok volt a hiba is. Igazából, különösebben most sincs baj a játékával, csak éppen az hiányzik belőle, amivel egy döntő szettes rövidítést meg lehetne nyerni.

Így is csak a jó formában, tornagyőzelemmel a háta mögött érkező Delpo tudta egy nagy csatában elorozni tőle a trófeát, a pizzapartira azonban így is sor került.

Fed ugyan a döntő után azt mondta, hogy jövőre ugyanitt, azonban lesz még néhány körös tárgyalás ebben a témában, Fed szerződése ugyanis lejárt a tornával és a hivatalos közlemény szerint, a tárgyalások megrekedtek.

A hírek szerint az eddigi 500.000 körüli svájci frankos fellépti díj helyett 1 millió lenne az ára annak, hogy Fed továbbra is a bázeli tornát válassza, de Fed akként nyilatkozott, hogy nem a pénzről szól a történet, mert akkor valamelyik ázsiai tornát iktatná be, számára Bázel mindig is prioritást élvezett, viszont a torna igazgatója általa ismeretlen oknál fogva visszakozott és nem kíván új szerződést kötni.

Meglátjuk.

Mindez jövő év őszére kiderül, az viszont már most biztos, hogy Fed kihagyja a párizsi tornát, ezzel pedig az is biztossá vált, hogy jövő hét hétfőjétől Novak visszaveszi az első helyet a ranglistán.

Ugyanaznap kezdetét veszi az év utolsó tornája is, Fed már Londonban edz, bár sok minden jóra nem számítok az utolsó nekifutásnál, csak annyit kérnék, hogy rendesen rászabott, csinos öltönyt adjanak rá.

Reklámok