Címkék

, , , ,

Miközben Rafa éppen éves szokásos első hetes szenvedését végzi Wimbledonban (most Rosollal szórakozgatnak egy jót), Fed lélekben már a holnapi meccsére készül.

Jó, nyilván a német-olaszt nézi, és nem lehet túl boldog, mert vezetnek az olaszok.

Mindenesetre ma aligha volt annyira elfoglalt napja, mint tegnap, ahol először is már megint meg kellett tanítania valakit a királyi család tagjai előtti helyes meghajlás módjára, aztán találkája is volt ezen királyi család tagjaival. Ja,  meg meccset is játszott.

Fognini Ramoshoz képest már inkább volt teniszezőnek tekinthető ezen a borításon, így hat gémet is összeszedett. Az olasz egyik kedvencem egyébként, tud zseniális lenni, meg nagyon hülye, de sose felejti el, hogy ez csak egy játék. És a twitteren a világ legaranyosabb és legközvetlenebb teniszezője.

Tegnap nem volt jó másfél órája, de ez előfordult már mással is, ha Feddel játszott füvön.

Fed ezen a meccsen is sokat gyakorolta a hálójátékot, és örömmel jelenthetem, hogy kezd lassan összeállni, a mozdulatai kezdenek folyékonyak lenni, és az esetek többségében még céljuk is van. A fonák is jó, úgy tűnik az ütéseinek időzítése is kezd jó lenni,  összeségében nem néz ki most rosszul Fed játéka. Persze, igazán nagy iramú meccse még nem volt, de a választóvíz iramot Feden kívül ketten tudják csak még, így ezt elég nehéz is lesz letesztelni…

Az első szerva most is 68% volt, ha ennyi lenne mondjuk az elődöntőben és a döntőben is, akkor maradéktalanul boldog lennék, de ebből még biztosan fog lejönni, szóval nem bánnám, ha magasabb lenne egy kicsit. Fed egyébként azt nyilatkozta, arra az  újságírói kérdésre, miszerint Roddick meglehetősen küszködik a szerváival, hiába szervál jól egyébként, hogy a pályákon nem igazán ülnek az adogatások, de ez már így van évek óta, semmi újdonság.

A következő meccs az első kettőnél már érdekesebb lesz, Julien Benneteau érkezik, gond nélkül hozta az eddigi mérkőzéseit, szervájával és tapasztalatával biztosan nagyobb ellenállást fog majd tanúsítani, mint az eddigi ellenfelek.

Advertisements