Címkék

, ,

Nincs ugyan Fed, de mégis csak történelmi döntő, akármi is lesz.

Szóval live-blog, lehetőségeimhez mérten. És ha az idő is úgy akarja: http://www.weathercast.co.uk/radar/france.html

Sima Rafa, vagy nagyon kemény meccs? Nem tudom, de Novak izgatott és biztos vagyok benne, hogy egy pillanatra sem fogja feladni.

15:17: “Én hiszek abban, hogy minden nagy sorozat megszakad egyszer. Csak az a kérdés, hogy ez ma lesz-e?” – kérdezi Sue. A kérdés jogos, most már csak azt kell eldönteni, hogy melyik sorozatról beszélünk.

15:19 Greg Sharko hasznos információi: Novak a negyedik olyan ember Rod Laver Grand Slamje óta, aki megpróbálkozik a négy egymást követő GS megnyerésével: Sampras, Fed és Rafa volt a másik három.

15:20 Jó szurkolást mindenkinek, Novak kezdi az adogatást.

15:22 Egyelőre nem állnak a dolgok túl jól Novaknak, már több, klasszikusan befejező ütését érte be Rafa, nagyon lassú a pálya. Három BP Rafának.

15:26 Djokó jelzi, hogyan is került ő ezen lehetőség kapujába, három BP-t hárít. Azonban Rafa egy bődületes fonákkereszttel újabb bréklabdához jut, és Novak kiüti az egyik hosszan kihelyezett labdát. 0*-1

15:29 Sima Rafa szervagém, Novak nagyon a határon játszik, de még nincs beütve a pálya. Rafa stabil. 0-2*

15:32 Novak egyelőre érdekes taktikát választott, úgy döntött, hogy alapvonalról nem fogja Rafát legyőzni, ezért felszállóágban támadó teniszt próbál játszani. Novak, csak szólok, ezzel már más is próbálkozott. Az eredményt ismerjük. Most se más: 0*-3

15:40 Rafa üt három hibát, Novak két jó fogadást, és máris BP Novaknak. Nem mintha Novak kevesebbet hibázna, mint az elmúlt gémekben.

15:41 Novak beleállt az első hosszú alapvonaljátékába, meg is lett az eredménye, Rafa kiütötte a labdát egy brutális labdamenet végén. 1-3*

15:44 Novak az éledezés jeleit mutatja, ez elég is volt arra, hogy Rafa elkezdjen hibázni. 2*-3

15:53 Novak két fokozatot feljebb kapcsolt. Rafa kettőst üt. BP Novaknak.

15:56 Ugye nem baj, ha most röhögök egy sort? 3-3*

16:01 Vicces egy kis meccs ez eddig, Rafa, miután már nem fenyegeti a duplabrékelőny réme, megnyugodott és újra normálisan játszik. BP Rafának.

16:04 Ééééés Novak kettőshibával bukja a szerváját. Ezt a meccset az nyeri meg, aki hamarabb ébred arra, hogy férfi. 3*-4

16:09 Új labdák, sima Rafa gém. Novaknak a fonákja döcög nagyon. 3-5*

16:13 Az új labdák Novaknak is bejöttek, egy csodálatos Djokó ejtés, majd egy csodálatos Djokó átemelés. 4*-5

16:18 Igen! Végére értünk az első szettnek, Rafa kiszerválta. Én meg már most el vagyok fáradva. 4-6*

16:27 Az nagyon csúnya dolog, hogy nem kicsit kárörvendően nézem, ahogy valaki más próbálkozik meg Rafát megverni az RG döntőjében? Novak kettőssel bukja az első gémet. 0*-1

16:42 Kikapcsolt a gépem. Ezen idő alatt Rafa hárított egy bréklabdát és először hozta BP-ről az adogatást az adogató. 0-2*

16:43 Djokó nem kerül duplabrékhátrányba, nehezen, de hozza az adogatását. Ettől függetlenül, hacsak nem változik át Söderlingé, ez a meccs csak idő kérdése. 1*-2

16:48 Rafa bukta az adogatását, nehány okosan felépített Novák pont és néhány rövid szerva után. Újra egyenlő. 2-2*

16:53 Úgy tűnik, csak cseszegetnem kell és máris összeszedettebben játszik Novak. 3*-2

17:03 Rafa gond nélkül hozza az adogatását, de ez lesz az a gém, ami onnan lesz emlékezetes, hogy Novak olyat csinált, ami még Fednek se fordult volna meg, még csak a fejében sem. Egy hibásan elvett Rafa pontot megadott a spanyolnak. 3-3*

17:07 Egy alacsony színvonalú döntőn 3-4* Rafának a második szettben, brékkel.

17:11 Beszéljünk akkor a fontos dolgokról is: http://twitpic.com/9uyw2a 

17:13 Esőszünet 3-5-ös Rafa vezetésnél.

17:51 Előzetesen azt mondtam, hogy Rafa szettveszteség nélkül nyeri ezt az RG-t. Megfelelően haladunk efelé, esőszünet után Novak különösebb megerőltetés nélkül veszíti el a szerváját. 3-6* Rafa két szett előnyben.

18:22 Még nem adtam fel, itt vagyok, csak Fuzzyval tartottunk meccselemzést. Ki van bukva, hogy hogy lehet ilyen körülmények között lejátszatni ezt a meccset. Szerintem meg teljesen mindegy, nem Wimbledon 2008 ez. Időközben Djokó minden mindegy alapon kezdett el ütni, a szett eleji bréket visszavette, majd újrabrékelt, és a 4-2-ért adogat. Nézzük, meddig bírja ezt a játékot.

18:31 Még bírja, duplabrékkel, 5-2 Novaknak. Most jön a nagy kaland, a szett kiszerválása. Jó hír a Djokó drukkereknek, hogy a szerva az utóbbi szettben sokat javult, kezd alkalmazkodni a körülményekhez.

18:35 ÉS RAFA SZETTET VESZÍT AZ IDEI ROLAND GARROSON! 6-2 Novaknak a harmadik szett.

18:40 EZ MI A MANÓ VOLT???? SZENT ISTEN!

18:42 Rafa az elveszített 44 menetes labdaváltás után azonnal lerendezi, hogy de,  bírja ő: brutális erővel küldi a labdákat alapvonalról, Novak lassan a szomszédos pályáról adta vissza őket, majd ejt egyet.

18:46 Novak agya elborult, zsinórban hét játékot nyer. A negyedik szett első géme klasszikus lesz. Wow. Meddig lehet nem engedni Rafát gémet nyerni?

18:53 Eddig lehetett, 2-1, Novak brékkel. Rafa már nagyon reklamált a pálya állapota miatt, és most Novak is azt mondja, hogy már túl csúszós. Szünetet vízionálok.

18:55 Esőszünet.

20:04 A mérkőzést 4-6 3-6 6-2 2-1 -nél hétfő 13 órára halasztották. Novak kezdi majd a szerválást. Semmit sem fogok látni belőle.

Reklámok