Címkék

,

Holnap kedd, ígéretemhez híven vegyük fel tehát az események fonalát.

Fednél nagy változások nem álltak be az elmúlt három meccs alatt, azt is mondhatnánk, hogy pont olyan rossz, mint volt, de legalább a sorozatban harminckettedik negyeddöntő és a rekord GS győzelem megvan.

Illetve nagy örömet és élményt okozott egy huszonegyéves Fed-rajongó srácnak, aki még teniszezni is nagyon tud, így talán elmondhatjuk, hogy nem volt teljesen haszontalan ez a párizsi kiruccanás.

Volt egyébként Ungur, Mahut és Goffin ellen egy-egy elveszített szett, nem működő fonák, dadogó tenyeres, néha jó-néha rossz szerva, lassú lábmunka, kikapcsolás, de ami a legsokatmondóbb, hogy nem volt átlépés egy jobb üzemmódba a nehezebb szituációkban sem. Eleinte akarat sem volt, csak méla undor, az utóbbi két meccsen ez a része a játéknak javult azért, a legutóbbit már kifejezetten akarta.

A játéka színvonalán emelni viszont nem igazán tud, a meccseket puszta rutinból hozta.

A miértekre egyelőre nincs igazán válasz, Fed a Goffin elleni meccs után egy viccesnek szánt kérdésre, miszerint lehet, hogy gyakorolni kellene a fonákot, azt válaszolta, hogy de hát tegnap nagyon sokat gyakorolta és mégsem megy. És az őszinte tanácstalanság látszott rajta.

Az biztos, úgy tűnik, az idei Roland Garros pálya és labda a klasszikus salakosoknak kedvez, ők lubickolnak rajta (Rafa, Almagro, Ferrer szettveszteség nélkül, lehengerlő játékkal a negyeddöntőben), míg mindenki más szenved, nem találja a ritmust, legyen az Novak, Murray, Berdych, Delpo, vagy Fed.

Nyilván Fednek az sem segít, hogy folyamatosan más időpontokban, más pályákon, más időjárási körülmények között játszik, de nem szokott ennyi ideig tartani az átállás nála, és ez olyasmi, ami Fedet is szemmel láthatóan meglepte.

Emellett olyan hírek vannak, hogy Fed csípőproblémával küszködik, ami nem elképzelhetetlen, hiszen már Rómában is ezzel akadt gondja. Fed azonban azt mondta, hogy minden rendben van vele fizikálisan és a svájci sajtó sem ír ilyesmikről, az ő információik pedig jók szoktak lenni, így egyelőre inkább nekik hiszek.

Egy biztos: akármi is az oka, Fednél nem stimmel valami.

Holnap Del Potro jön, aki szintén sokáig nem találta a fogást ezen a talajon, de Berdych ellen már pontosan és jól játszott. Ugyanakkor neki a térdével van problémája, tehát nem százszázalékos.

A meccset egyébként kitették a Lenglen-ra, nos, ez sem olyan körülmény, ami Fednek kedvezne. Most már csak 15 fokra és szemerkélő esőre van szükség, és Fed utazhat Észak-Németországba a hét közepén.

Advertisements