Címkék

, ,

Előzetesen azt kértem, hogy Monfils, Del Potro és Berdych ne legyen Fed ágán. Persze, később rávilágítottak, ha már kívánunk, kívánjunk nagyot, így Rafa és Novak se, de ez utóbbi kettő a sorsoláskor még nehezen megvalósítható.

Monfils visszalépett néhány napja a tornától térdsérülés miatt, így már csak Del Potro és Berdych miatt kellett szorítani, természetesen mindkettő Fed negyedébe került.

Igaz, legalább csak az egyikkel kerül sor egy meccsre, ha eljutnak addig, a nyolc között érkezhet minden emberi számítás szerint a mostanság több, mint jól játszó cseh.

Fed egyébként Novak ágán van, mint tízből kilencszer, de ne szaladjun ennyire előre, mert addig sem vezet kikövezett út a második hétig.

Fed Kamkéval kezd, aki jelenleg hetvenhetedik a ranglistán, nagyon ügyes fedettpályás játékos (láttam már Berdych-et verni, olyan játékkal, hogy nem értettem, miért van a top ötvenen kívül), és egyébként is tud meglepően jól játszani. A salakpályás teljesítménye ugyanakkor némileg kérdőjel előttem, a prágai tornán az elődöntőig jutott, ahol Zeballostól kapott ki, tehát annyira rossz nem lehet. Támadó jellegű teniszt játszik, kaphatott volna Fed nálánál könnyebb első körös ellenfelet is. Persze, mint az ilyen játékosoknál szokás, az is lehet, hogy a pályát sem fogja eltalálni két órán keresztül.

Második körben pedig Nalby érkezhett, szóval Fednek már a legelső labdaleütéstől összeszedetten kell játszania az idei RG-n, ha kellően frissen akar menni Halléba, majd Wimbledonba.

Szerencsére Fed teljes mértékben a torna lázában ég, és pontosan tudja, mik a fontos dolgok egy-egy ilyen eseményen.

Segítséget kér annak eldöntéséhez, hogy a kifejezetten dögös fekete felszereléséhez melyik színű zokni illene jobban.

A torna vasárnap tizenegy órától veszi kezdetét.

Reklámok