Címkék

, , , ,

Fed számára még egy meccs maradt hátra a római tornából, a nagyon sokadik esti mérkőzésén ugyanis nem tudott felülkerekedni a jelenlegi világelsőn, így vasárnap elrepülhetett Párizsba.

Fed a meccset elég biztatóan kezdte, azonban ez nem sokáig tartott, nyilvánvalóan nagy volt a szintkülönbség az eddigi római ellenfelei és Novak között, nem is sikerült a váltás.

Az ugyan várható volt, hogy ezen a lassú salakon a szervái sokkal kevésbé lesznek hatékonyak Novak ellen, de az első szett 39%-os szervaaránya még így is nevetségesen kevés volt. A második szettben a katasztrofálisból a szimplán csak rosszra módosult a szerva átlaga, nem is került duplabrékhátrányba.

A borítás nem tette lehetővé a pontok gyors lezárását, maradt az alapvonalharc, ami már rég nem Fed területe. Rengeteg hiba, amelyeknek csak egy része volt Novak játékstílusával magyarázható. Fed ütéseinek nem volt éle, pedig akart, de ez most így jött össze.

Amikor Novak a meccsért szervált, összekapta magát egy kicsit, egyrészt felrémlett benne az USO emléke, illetve kellett egy kis nyomaték, ne gondolja Novak azt, hogy legközelebb is ilyen egyszerű lesz.

Novak meccslabdájánál eleresztette a kezét, majd még kétszer, kilőtte a vonalakat és visszabrékelt, majd a közönség biztatása mellett hozta a saját szerváját is. Brékelni már nem sikerült, így végül rövidítés döntötte el a találkozó sorsát, amelyben újra előjöttek a hibák és különösebb erőlködés nélkül lett Novaké.

Fed a meccs után elmondta, hogy tizenegy nap alatt kilenc meccset játszott, így elfáradt, Novak jobb volt, és örül annak, hogy véget ért a torna a számára.

A vasárnap leszakadt eső miatt a döntőt hétfő délre halasztották, Rafa egy munkás meccsen egy nem túl éles Novak ellen két szettben nyert, így visszaszerezte a második helyet a ranglistán, és a második kiemelést a Roland Garrosra.

Pénteken sorsolás.

Advertisements