Címkék

, , , , ,

Túl vagyunk újabb két fordulón, Rafa után a világelsőt is elveszítettük Madrid kék talaján, Novak Rafához hasonlóan reagálta le az eseményeket, egyértelművé téve, ha jövőre is kék, ő ugyan nem jön.

Higgyétek el fiúk, megértem és igazatok is van, de elegánsabb lett volna ezt néhány nyertes meccs, vagy esetleg egy tornagyőzelem után előadni ugyanilyen vehemenciával…

Mindenesetre Fednek küldhet Santana és Tiriac némi bónuszt, vagy az ikreknek örökös belépőt a madridi zoo-ba, mivel megtette nekik azt a szíveséget, hogy nem esett ki sem Ferrer, sem Tipsza ellen, így legalább lesz a döntőben olyan, akinek a nevét ismeri a madridi közönség.

Hogy  megnyeri-e a tornát, az már más kérdés, hat hét kihagyás után az éppen jó formban lévő Thomas Berdych nem a legideálisabb ellenfél.

Bár talán el is hagyhatom azt, hogy milyen Berdie formája, mert a cseh, ha Fed kerül vele szembe ősi, mélyről jövő dühvel veti bele magát a feladatba, és az élet igazságtalanságát, miszerint miért ő, miért nem én?, veri le rajta, vagy legalábbis próbálja meg leverni, minden egyes alkalommal.

Ehhez sajnos az eszközei is megvannak, így nem teljesen véletlen, hogy az elmúlt öt mérkőzésükből hármat Berdie nyert.

Kemény meccs lesz tehát, de meg kell küzdeni azért a világranglista második helyért, ami Fedé lenne legalább egy hétig, ha megnyerné Madridot.

De ejtsünk még néhány szót a legutóbbi két meccsről.

David hiába jó nagyon salakon, meg úgy egyébként is, semmit sem tudott kezdeni Feddel, küzdött becsülettel, leginkább saját magával, annak érdekében, hogy ezen a gyorsabb borításon legyen esélye, kockáztatott, teljesítőképessége határait próbálta megtalálni és azon túllépni… nem sikerült neki, rengeteg kettős hiba, elsietett támadások, hibák, ez nem az ő játékterepe volt.

Hasonlóképpen járt Tipsza is, annyi különbséggel, hogy erre a meccsre a szél is megérkezett, ami a szerbet kifejezetten zavarta, elvette az ütései élét, és semmi olyan eszköze nem maradt, amivel a könnyedén szerváló, borzasztóan magabiztos Fedet meg tudta volna zavarni. A meccs utolsó két Fed szerva géme volt egyedül olyan, amikor a mindent egy lapra feltevő Tipsza némi megakadást tudott okozni a gépezetben, de ez sem tartott sokáig.

A mai meccsen sok fog múlni a körülményeken, hűvös lesz-e, fúj-e a szél, Berdie bekattant-e tegnapról mára virradóra ésatöbbi, mindenesetre Feddel a tegnapi meccs után közölték, hogy a második hely a tét.

Az ilyen lehetőségeket ritkán szokta kihagyni.

Reklámok