Címkék

, , , , ,

Nos, kinek hogy tetszik a kék salak, kérdezhetném kissé kárörvendően, de nem teszem, mert még odébb van a torna vége, és bármikor benne van a lehetőség egy súlyosabb sérülésre ezen a csúszós, az irányváltoztatásokat nehezen engedő borításon.

Tiriac újítása a játékosok tetszését nem nyerte el, ezt nyugodtan leszögezhetjük, Novak az első meccse után közölte, hogy a korcsolya lenne a legjobb a választás, ha játszani akar ezen a pályán, amely nyilatkozat után a szervezők hajnali négyig dolgoztak a centeren, hogy javítsák a tapadást.

Rafa az első pillanattól kezdve gyűlölte a borítást, a Verda elleni elveszített mérkőzése után pedig már semmennyire sem fogta vissza magát, kijelentette, ha jövőre is kék lesz minden Madridban,  ő ugyan nem jön.

Sebaj, Verda biztosan itt lesz.

Fed sem támogatta a kék salak ötletét, jelen pillanatban viszont inkább csendben van, nyilván rájött, hogy technikai tudása és nem elhanyagolható tapasztalata révén valószínűleg hamarabb fog elboldogulni ezzel az új színnel az ATP egén, mint a sorstársai többsége, és manapság minden előnynek örülünk. Annyit azért elárult az érzéseiről a Ricsi ellen meccset követően, hogy ez egy olyan borítás, ami felidegesít.

Fed egyébként hat hét kihagyás után megkapta az a Milos Raonicot, aki Barcelonában Murray-t verte és egészen az elődöntőig jutott, meg aki egyébként is.

A kék salak ezen a meccsen még nem tűnt túl jó ötletnek, tekintve hogy bizarr elegyét képezi a keménypályának, a salaknak és a puszta betonnak. Fed például Milos ellen klasszikus szerva-röptét játszott, a borítás elég gyors, a labda nem pattan túl magasra, csúszkálni nem nagyon lehet rajta, viszont csúszik, és a meccs elején, Fed is úgy mozgott, mintha üvegen járna.

Fed a hosszú kihagyásnak megfelelően rozsdásan kezdett, sok volt a ki nem kényszerített hiba, egy gém erejéig a szerva sem működött, ilyen hibát pedig Milos ellen nem engedhet meg magának az ember. A második szettől Rog lemondott az alapvonaljáték bármilyen formában történő erőltetéséről,  szerva-röpte, gyönyörű szervajátékok a nehezebb pillanatokban, Milos nyolc bréklabdából egyet tudott értékesíteni.

Fed nem játszott annyira jól, bár a harmadik szettben már egészen értékelhető tenisz ment, viszont okosan, rutinosan tette, amit tennie kellett, amikor szükséges volt nyesett, vagy bevetett egy-egy ejtést, és vigyázott a szervájára.

Milos óriási ígéret és a feje is nagyon rendben van, a meccs után azt nyilatkozta, úgy ment fel a pályára, hogy hitt abban, hogy nyerhet az egyik legnagyobbal szemben, és úgy jött le a pályáról, hogy most már tudja, hogy nyerhet.

Így kell ehhez a játékhoz hozzáállnia annak, akinek tervei vannak itt, GS-ekről, top 5-ről szóló tervei.

Persze, van még hova fejlődni, különösen a fogadásai nincsenek még olyan szinten, hogy a nagyok ellen elég legyen, és a döntő szettben egy-két fontosabb pillanatnál még bevillant, hogy úristen, Roger Federert verhetem most meg.

Legközelebb már nem fog.

Rognak jól jött ez a meccs, gyorsan megadta az alaphangulatot és ízt, a Ricsi elleni mérkőzés könnyű és rutinból jövő volt, alig egy óra alatt véget ért a meccs.

Holnap az elődöntőért Ferreren át vezet az út, ami nem lesz egy mókás szórakozás a kék minden árnyalata között.

Advertisements