Címkék

, , ,

Az évben negyedik alkalommal Delpi-Fed, ami, lévén, hogy március közepe van, elég sűrű programnak tekinthető.

Ezt Delpi is nyilvánvalóan így gondolta, azzal együtt, hogy ha soha többé nem látná Fed mosolygós kis fürtjeit vele szemben pattogni, az is hamar lenne.

A meccs első Fed szervagéme jó hosszúra sikerült, 40-40-nél Fed első szerváját a vonalbíró és a székbíró is benn látta, Delpo viszont Sólyomszemet kért, ami… nem működött, internet-kapcsolat hiányában.

Normális esetben ennyi lett volna a történet, és Fed szépen adogat tovább, de ez nem a normális eset volt. Delpo ugyanis úgy döntött, hogy itt az ideje felülírni a szabálykönyvet és Sólyomszem hiányában játsszák akkor újra a pontot. Lahyani azonban nem volt újító kedvében, maradt az eredeti döntés, amin Delpónak eldurrant az agya, vitatkozott, kiakadt és úgy általában elveszítette a fonalat a következő néhány gémre.

Mire észbekapott, már mindegy volt. Fed bemelegedett, elkapta a fonalat, kiemelkedően szervált, nyesett, ejtett, szögeket ütött, szóval mindent, amivel Delpót az elmúlt meccseiken halálba kergette, alig egy óra, két sima szett.

Fed megvédte tehát a tavalyi pontjait, ami a körülményeket tekintve, nem kicsi teljesítmény, bízzunk benne, hogy a szervezete sem gondolja azt, hogy őt itt most csúnyán kihasználták, amit majd meg kell bosszulni egy későbbi alkalommal…

Fed Rafa ellen játszik ma éjszaka, erről sok szót nem kívánok ejteni, középlassú, szabadtéri keménypálya, magasra pattanó labdákkal, láttuk már ezt egy párszor, és mindenki le tudja kottázni előre a labdameneteket, és a meccset, beelértve a főszereplőket is.

Ennél érdekesebb viszont, hogy Rafa összeveszett Feddel, vagy legalább is igen a bögyében van. Az évet ugyebár Rafa kirohánásával kezdtük, mivel Rog nem támogatja a terveit a két éves ranglistáról, valamint a tornák számának csökkentéséről, a Wimbledon elé tervezett Rafa-Fed spanyol bemutató torna elmarad és most itt a következő elégedetlen Rafa nyilatkozat. Rafa az újságírói kérdésre, miszerint Fed szerint lassú a pálya, a következőképen reagált:

“Ha ezt mondja, akkor  lehet, hogy jövőre gyorsabb lesz. Nagyon sok figyelmeztést kaptam a héten időhúzás miatt is.”

Ha nem értenénk, hogy a kettő hogyan következik egymásból, Fed a torna előtt kifejtette, ideje lenne alkalmazni a szabályokat a szerva előtt felhasználható idő betartására.

Ami kijelentés első pillanatra engem is meglepett, mert Fed soha semmilyen körülmények között nem kritizálná az ATP-t a sajtó előtt, amit ugyebár ki is fejtett az év elején, aztán leesett.

Most sem kritizálta.

A bírók hozzáállásának változása már egy ideje érzékelhető, tavaly egyre többször figyelmeztették a játékosokat a 20 és 25 másodperces szabályra, az AO végén történtek pedig úgy tűnik, már nem az az irányvonal, amely felé el akarnak  menni. Az a hat óra már nekik is sok volt.

Persze, ezzel valószínűleg Rafa is tisztában van. Csak ő sem mer az ATP-vel nyíltan szembe menni.

Kíváncsi vagyok, hogy Rafa mennyit fog pattogtatni a meccsen.

Advertisements