Címkék

, , ,

A sérülések egy teniszező életének nehezen kikerülhető részét képezik, van, hogy néhány tornát vesznek el a sportoló karrierjéből, és van, hogy magát a karriert.

Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy a láthatatlan ellenségeink legalább ennyire kártékonyak tudnak lenni, és gyakran nehezebb tőlük megszabadulni, mint egy-egy sérüléstől.

Idén Indian Wells-ben a tornát tönkretevő változat van jelen, a Coachella-völgybeli vírus elérte, hogy sok értelme ezen másfél hét eseményeinek ne legyen.

A vírus agresszív, napokig tart, a teljességre nem törekedve, Monfils, Ferrer, Kolja, Melzer, Llodra, Seppi, Kolschreiber, a Bryan fivérek, a női teniszezők fele, újságírók, tévések estek áldozatul a betegségnek, a visszalépések és váratlan vereségek pedig alaposan rányomták a bélyegüket az idei összejövetelre.

Nem, Murray nem beteg.

Természetesen Fed sem kerülhette el a sorsát, a vírusokat általában összeszedi, nem volt ez most sem másként, és jó szokásához híven játszik továbbra is, mert ez olyan jól be szokott jönni máskor is.

A neheze szerencsére az első, Kudla elleni meccsre esett, kihagyták inkább az edzést, valamint a két szett között hosszú toalett-szünet volt, de nem volt érdekes, kevesebb, mint egy óra alatt végzett Rog, ellenfél hiányában sok mindent nem lehet elmondani a meccsről.

Annál izgalmasabb volt a Milos elleni mérkőzés, első egymás elleni meccsük volt ez, Milos jó formában van (San José-tornagyőzelem, Memphis-döntő), fekszik neki a szabadtéri keménypálya.

Az első szettben meg is mutatta, miért is számolunk úgy vele, mint a jövő egyik meghatározó alakjával, csodás szerva, a pillanatokban, amikor a nem bajnok-típusok meginognak, ő nem ingott meg, és a fonákja is szépen működött.

Első szett, rövidítés, amelyben egy ponton múlt a szett, mint ahogy a keménypályás meccseknél ez előfordul, és ami nem Fed javára dőlt el, így az ifjú kanadai élete Fed elleni első meccsén szettgyőzelemmel mutatkozott be.

Messze volt még azonban a vége, Fed jól szervált végig, a második szettre Milos szerváit elkezdte olvasni, ahogy haladt a meccs, úgy látszott egyre inkább, hogy nem lesz itt gond. Kimozgatta a kanadait, jobbra-balra, előre-hátra, mindez még sok volt Milosnak.

Fed az utolsó szett előtt biztos, ami biztos, beiktatott egy rövid szünetet, és a sajtótájékoztatón is látszott, hogy még nincsen rendben, bár állítása szerint, javul a helyzet.

Kevesebb, mint huszonnégy órán belül azonban újra a pályán kell lennie, Bellucci következik, őt a nem ideális körülmények ellenére is illene megverni. Azonban úgy vélem, hogy a negyeddöntőben nagy valószínűséggel érkező Delpót csak százszálékos fizikai és mentális állapotban lehet legyőzni.

Közben világelsőnk, tekintve, hogy az értékelhető ellenfelek nagy része kidőlt előle, azzal van elfoglalva, hogy megoldást találjon a vírussal szembeni védekezésre. És mivel hallotta, hogy az Apple termékeket nehéz megfertőzni, így rájött a tökéletes megoldásra.

http://www.whosay.com/novakdjokovic/photos/143801

Senki sem mondhatja, hogy a teniszezők ne lennének kreatívak.

Advertisements