Címkék

, , , ,

Áldja meg az ég a fedett pályákat.

Még akkor is, ha éppen egy piszok gyors, szökőévente egyszer szembejövő pályáról van szó, ahol a szabadtéri lassú HC és a fedettpályás salak után kellett némi idő ahhoz, hogy összeálljanak az ütések.

Szerencsére Nicolas Mahut nem jelentett veszélyt az első körben, majd Misa visszalépett a második körtől, és ugyan Jarkkóval mindig kiélezett, gyakran rövidítésbe torkolló meccseket játszanak, tizenkét alkalomból tizenkétszer Fed nyert és csak egy szettet veszített, így annyira nem volt meglepő, hogy most is ő került ki győztesen az összecsapásból, még akkor sem, ha az elmúlt időszak talán legösszeszedetlenebb és legkedvetlenebb produkciójával örvendeztetett meg minket.

Elődöntőben aztán Kolja érkezett, az a Kolja, aki lassan két éve csak keresi az utat visszafelé, azonban ezen a héten nagyon jó játékkal rukkolt elő, pörögtek a lábai és a klasszikus eszméletlenül gyors Kolja-teniszt hozta, azt, amivel sokaknak sokszor volt már gondja, köztük Fednek is.

Aki el is veszítette az első szettet, de aztán olyasmi történt, amire nem számítottunk: Kolja játéka arra kényszerítette Fedet, hogy ő is játsszon, lecsökkentse a hibák számát, nagyon pontosan, jól szerváljon és küzdjön.

A harmadik szett kifejezetten magas színvonalú, élvezetes játékot hozott, ahol Fed 0-40-ről hozta a szerváját 3-4-nél, leküzdve azt a letargiát, amibe valahol az AO elődöntő végefelé került.

Ettől még nem sokan fogadtak volna Fed döntőbeli győzelmére, mivel Delpo itt van és úgy tűnik, hogy tényleg már csak az az első nagy győzelem hiányzik egy top 4-es ellen.

Itt szeretném kifejezni azon óhajomat, hogy mi lenne, ha ez a megtiszteltés most kivételesen nem Fednek jutna…

Delpo szervái és tenyeresei szinte tökéletesek voltak végig a héten, TBirdöt gyakorlatilag lemészárolta, de hát TBird nem Fed, és mire Delpo észbe kapott, már egy szett hátrányban volt.

Ugyan a második szettre megérkezett, azonban Fed második szerváit nem kezelte jól és az a hét kihasználatlan bréklabda nem alkalmas egy Fed-veréshez. Főként nem egy olyan Fed esetében, aki ugyan nem szervál annyira jól, de megfelelő a fogadása, a védekezése, keveset hibázik, ejt, nyes és még röptézik is, ha kell.

Így aztán Fed sorozatban a tizenkettedik évben szerzett ATP tornagyőzelmet, fedett pályán 2010. Párizs óta veretlen, huszonnegyedik meccsgyőzelme volt ez (az elmúlt két évben 36-1 a fedett pályás rekordja).

És a hetvenegyedik trófea.

Bónuszként tündéri Delpo, hálás Krajicek, és Fed, aki kitűzte Delpónak az idei évre teljesítendő feladatot.

Reklámok