Címkék

, , , ,

A kilencszázkilencvenkilencediken Fed találkozott az egyik tinivel, akiről néhány év múlva szólhat a tenisz.

Az ausztrálok 2001, Wimbledon, Fed-Sampras történetben reménykedtek, de a tizenkilenc éves Bernie jelen pillanatban még nincs azon a szinten, hogy bármiféle eséllyel lépjen pályára a harminc éves Fed ellen.

Nem először találkoztak egymással, például 2006-ban Bernie már kért autogrammot Fedtől, és tavaly Davis Kupában, füvön, már pályán is összefutottak.

Fed óvatosan kezdett, Bernie pedig igyekezett visszafogni a benne rejlő nyeső-szörnyet, helyette inkább támadó jellegűen és alapvonaljátékkal próbált fellépni.

Első szett négy négyig még úgy nézett ki, hogy akár meccs is lehet ebből, de lehetett sejteni, hogy ez csak addig fog tartani, amíg Fed ki nem tapogatja azokat lyukakat, amikbe a fiatal ausztrált majd bele lehet lökni.

A második szettre teljes mértékben olvasta Bernie játékát, főként az ausztrál még nem tökéletes mozgását használta ki, és élvezettel mutatta meg, hogy amit Bernie tud, azt ő is tudja, sokkal jobban. És még sok minden olyat is, amit Bernie nem.

A harmadik szett bemutató meccset idézett, Bernie vagy egyszerűen csak feladta, vagy a rengeteg perc, amit eddig az AO-n a pályán töltött, utolérte, mindenestre másfél óra alatt vége volt a mérkőzésnek.

Fed tehát túl van az AO első hetén, ami elég furán alakult, tekintve, hogy eggyel kevesebb meccset játszott, mint ahogy azt általában szokás, a három mérkőzéséből pedig volt egy, ahol a legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy a lányok is kinn voltak a mérkőzésen, volt egy, ahol csak szerválni és fogadni kellett, és egy, ahol kénye-kedvére trükközhetett.

Hogy mindez mennyiben volt megfelelő felkészülés a Delpo elleni negyeddöntőre… nos, ez kedden kiderül.

Ami Bernie-t illeti: egyelőre még nem játszik “magas játékos” teniszt, de ez Delpónak is évekbe tellett, azonban ha egyszer elkezdi, akkor az nem lesz egyszerű. A többieknek. A magassága gyilkos szervát sejtet majd a jövőre nézve (egyelőre még nem), a növekedést talán befejezte, így lassan kezdheti megszokni a megfelelő mozgást és felpakolni az izmokat. A kezével már most sincsenek gondok. Arról pedig majd leszokik, hogy lelkes fanboy-ként beszéljen Fedről.

Del Potro következik tehát, Fed nagyon szépen nyilatkozott az argentinról a meccset követő interjúban (hiányzott abban az évben, amikor nem volt itt), Delpi cserébe Bernie-hez hasonló áradozásba kezdett Fedről, de neki már nem dőlünk be, hiába mondja azt, hogy még nincsen azon a szinten, mint a top négy.

Valóban nincsen, de tavaly év végén már lehetett látni, hogy kezd lassan összeállni mindaz, aminek össze kell, és ez az idei AO-n sincsen ez másként. A szerva jó, a mozgás is, a tenyeresek veszélyesek, a kíméletlenség megvan, persze, kérdés, hogy mindez hogyan fog működni órákon keresztül, Roger Federer ellen, az esti Rod Laveren, 2009 US Open óta az első GS negyeddöntőjében.

Akár még úgy is működhet, hogy meglesz az áttörés, amire egy éve vár. De ehhez Fednek, karrierje ezredik mérkőzésén, lesz hozzászólni valója.

Jó meccs lesz.

Advertisements