Címkék

, ,

Miközben valóban izgalmas dolgok történnek az ATP játékospolitikai részlegén, amelynek középpontjába,  az ATP játékostanácsának elnökeként, akarva-akaratlanul, Fed került, az AO is megkezdődött.

A politikai ügyekre visszatérünk majd még, nagy valószínűséggel az AO után, mert talán első pillantásra unalmasnak, de minimum is önös érdekek által vezérelt nyavajgásnak tűnnek, azonban ez olyan nyavajgás, aminek lesz kihatása, ránk, nézőkre is, még ha Fed azon is dolgozik, hogy ne legyen.

De térjünk vissza addig is a pályára, ahol Fed sorozatban negyvennyolcadik Grand Slam tornáján lépett fel, és megnyerte a hatvanadik AO meccsét, így a harmadik olyan teniszező lett, Jimmy Connors és Pete Sampras mellett, aki két Grand Slamen is eljutott eddig a számig (a US Open a másik, Wimbledonban egy kell még, amivel egy újabb egyedülálló rekord tulajdonosa lehetne).

Az ellenfél a huszonhat éves, a világranglistán százhetvenkettedik, orosz Alex Kudryavtsev volt, viszonylag jó alapütésekkel és megfelelő gyorsasággal dolgoztatta meg Fedet, aki elmondása szerint igyekezett keményen kezdeni a meccset, meg akarta tudni, hogyan viselkedik a háta, illetve, hogy úgy általánosságában, mi a helyzet. Megnyugtatott mindenkit, most már napok óta nincsenek fájdalmai, teljesértékű edzés munkát végez.

Ezt most vagy elhisszük neki, vagy sem, a szett és brékelőnyt követően a szerva mindenesetre kiengedett, az én tippem az, hogy szándékosan, addig viszont rendben volt teljesen, így talán (egyelőre) tényleg nem fáj a háta.

Játékának többi része tipikus az elmúlt három évből jól ismert Fed AO stílus volt, a lassabb pálya miatt beállt védekezésre, hosszabb labdamenetekre. Bár ezt a játéktaktikát némiképp nehezítette, hogy a meccs és edzéshiányból adódóan sok jót játékának összeszedettségéről nem tudunk elmondani, de józan emberi számítás szerint, lesz ez még jobb is.

A meccsre kilátogattak a lányok is, rövid is volt, izgalommentes is, így nyugodtan jöhettek.

Fed viszont a korábbi izé helyett két újabb izét növeszt, ez nem túl szerencsés dolog.

Szerdán Andreas Beck következik.

Advertisements