Címkék

, , , , , ,

Elérkeztünk az év utolsó tornájához, utána kapunk egy kis kimenőt (na jó, a Davis Kupa döntőtőről senki se felejtkezzen el), hogy aztán jöjjön végre 2012, én már most nagyon várom, hogy süssön ezerrel a nap és pattogjon a labda Melbourne-ben.

De addig is búcsúztassuk el az évet a nyolc legjobb férfi teniszezővel, akik egy igazi gálaműsor keretében küzdenek majd meg a Mesterek Kupájáért.

A címvédő Fed, aki tavaly megmutatta a teljes mezőnynek, hogyan is kell fedett pályán játszani ezt a játékot, és idén sem rossz előjelekkel vág neki a megmérettetésnek, az egy szett veszeteség az elmúlt két tornán azt mutatja, jó formában van, de van annyira erős a top nyolc, hogy ne lehessen biztosan megtippelni előre, mi lesz a végeredmény. És ugye Fednél már úgyse lehet semmit sem biztosra tudni.

Ugyan Novak és Rafa is kérdéses volt, hogy tudnak-e indulni, azonban végül mindketten összekapták magukat és bejelentkeztek Londonba.

Rog Rafa csoportjába került Jowillie és Mardy mellé, nem állíthatnánk, hogy egy könnyű csoport, de istenem, ez legyen a legnagyobb bajunk.

Címvédőként Fed kezd, Jo-val, így az a mókás helyzet alakult ki, hogy két egymást követő meccsen játszik ugyanazzal az emberrel, a párizsi döntő után, Londonban is egymás ellen küzdenek majd, az évben már másodjára, a legutóbbit inkább ne nagyon emlegessük. Egyébként is nagyon sokat futottak össze mostanában, ebben az évben ez lesz a hetedik mérkőzésük, az idei hatból négyet Rog nyert, kettőt Jo, így a mai meccsben is bármi benne van.

De semmi gond, aki nyerni akar, az nem válogathat.

Ui.1: És hogy emeljem a torna várható élvezeti értékét: Esz tett egy némiképp felelőtlen ígéretet a Rafa-Rog meccs nem teljesen józan live-bloggolására. Ha ez kedd este lesz, akkor beszállok én is 😉 🙂

Ui.2: Majdnem elfelejtettem, pedig szép eredmény nagyon: Fed immáron kilencedik éve folyamatosan megkapta a Közönségkedvenc díjat az ATP szavazásán (a nézők szavazati alapján), míg tavaly után, amikor Rafát érte ez a megtiszteltetés, idén ismét Fed nyerte a Stefan Edberg Sportszerűségi Díjat, immáron hetedjére (a többi teniszező szavazata alapján). Nagy grat!

http://www.atpworldtour.com/Fans/Fan-Favorite/ATP-World-Tour-Awards-Announced-2011.aspx 

Reklámok