Címkék

, ,

Megígérem ez lesz egy ideig az utolsó számos bejegyzés, de a tegnapi döntő még megérdemelt egy ilyet.

A helyes megoldásokat kommentbe kérem 🙂

Fednek sikerült végre megszereznie azt a Masters címet, ami fájóan hiányzott eddig, hiszen fedett pályás tornáról van szó, ami Fed legjobb borítása volt egész karrierje során.

Idén nem érdekelte, hogy lassú a pálya, nem érdekelte, hogy három francia játékost is le kellett győznie a trófeáért, az sem, hogy az ikrek éppen betegeskednek, aminek az lett az eredménye, hogy a tegnapi döntőre neki is sikerült némi náthát és torokfájást összeszednie, és az sem, hogy hajnali négykor egy ikerrel többen lettek az ágyban, mert mint Fed mondta, arra már nem volt ereje, hogy nekiálljon veszekedni Mirkával a gyereknevelés helyes módjáról.

A döntőben pedig az a Tsonga várta, akivel idén meggyűlt már a baja kétszer is, a legemlékezetesebb kétségtelenül a wimbledoni 2-0-as vezetésről elveszített negyeddöntő volt, de ezt követően Montreálban is kikapott a franciától.

Mielőtt azonban trend lehetett volna a dologból, avagy háromszor egymás után csak Rafa, Mari és Djokó verhet meg, a US Openen könnyedén intézte el Fed Jowillie-t, és most is hasonlóan alakult a meccs.

Nem volt annyira egyértelmű az első szett, mint azt az eredmény mutatta, de kétségtelen, Jo nem élete legjobb napját fogta ki, valószínűleg az előző napi idegölő Isner ellen meccs sokat kivett belőle, főként csak a szerváiből élt, Fed sem brillírozott annyira, mint Berdych ellen, és ez a kombináció egyértelmű Fed sikert jelentett, hiszen Tsongának nagyon jól kell játszania ahhoz, hogy Fedet verni tudja.

A második szett közepe felé érezhető volt, hogy mintha Fednek gondjai lennének, a szerva döcögött és meglehetősen enervált volt,  az utólag kiderült összeszedett nyavaja erre kellő magyarázattal szolgált, a rövidítésben viszont nagyon koncentrált, nem szeretett volna egy döntő szettet, emelt a játékán és gond nélkül hozta is azt.

Nézzünk a meccsről egy olyan fonákot Fedtől, ami még a Fed kispadot is lázba hozta:

 

Így Rog lett Andre Agassi után a második teniszező, aki a Roland Garroson és Bercyben is nyerni tudott, valamint szintén Andrét előzte meg a legtöbb keménypályán szerzett tornagyőzelem új birtokosaként.

Fed szettet sem veszített a torna során, Bázelben is csak egyet, ami elég szép teljesítmény, főként, hogy jelen pillanatban tizenkétmeccses nyerőszériában van.

Ha megtoldaná ezt még öttel… de ne szaladjunk ennyire előre.

Advertisements