Címkék

, ,

Rog számára kellemesen alakultak a dolgok a szülővárosában, ugyan az állandó bázeli ellenfél, Jarkko most sem adta könnyen a bőrét, de aztán jött Rod és Waw önbizalomnövelőnek, és még Mari is visszalépett a tornától.

Majd Novak kikapott Keitől az elődöntőben, így ma Fed életében először, de ha marad még egy darabig, biztosan nem utoljára, a nagyon tehetséges japán sráccal játszik a döntőben.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert történt egy-két dolog a héten, ami említésre méltó.

A svájciak úgy tűnik, megértették, hogy már nem sokáig láthatják Fedet nap, mint nap a TV-ben, és igyekeznek mindent megtenni, hogy tiszteletüket és szeretetüket kifejezzék felé, lehetőleg addig, amíg még számít.

Így esett, hogy Bázelbe mostantól kezdve Roger Federer lokomotív is jár, valamint hosszas győzködés után arra is sikerült rávenni, hogy megengedje, hogy egy egyelőre még készülőben lévő utcát nevezzenek el róla Bielben.

Bízom azért abban, hogy a nyilvános szoborállítást meg fogja vétózni.

A bázeli torna igazgatója Fedet megajándékozta a “legjobb játékos a bázeli tornán ever” címmel és plecsnivel (a Blikkben és a Manorban lehetett szavazni, a majdnem 40.000 beérkezett szavazatból harmincakárhányezer Fedet jelölte meg, én igazából azt a maradék négyezret nem értem, biztos a szerb vendégmunkások voltak), szerencsére a torna hivatalos papírjait még nem adta át, reménykedik, hogy ráér még vele.

A szokásos őszi vásárban is tett kiruccanást a család, bezzeg tavaly, amikor ott vursliztunk, nem jelentek meg, de hát ilyen az én szerencsém Feddel.

Ami a meccseket illeti: hosszú kihagyás utáni, egyre javuló forma, utolsó két meccsen már kifejezetten szép dolgokkal, a szerva viszont lehetne jobb is.

Ettől függetlenül ma illene nyerni.

És még egy fontos információ a jövő évvel kapcsolatban: az amerikai csapat elleni DC forduló 2012. február 10 és 12-e között Fribourgban kerül megrendezésre, fedett salakpályán. Fed bevallotta, hogy a helyszín és a borítás kiválasztásában volt szerepe, igaz, még nem ígérte meg, hogy részt vesz az összecsapáson, de úgy vélem, hogy sérülés esetét kivéve, ez biztosra vehető.

Reklámok