Címkék

, , , , ,

*és jelenlétével emeli az est fényét

Javaslatom: igyekezzetek nem lemaradni Fed egyik US Open meccséről sem, rögzítés, koránkelés, youtube ésatöbbi, öleljétek magatokhoz őket, dédelgessétek minden pillanatukat és szeressétek.

Ez a megérzésem, arra meg hallgatni kell, szóval gondoltam, megosztom veletek is.

Aztán ha nem így lesz, akkor majd örülünk.

Mindenesetre Fed a US Open első napján, esti meccsen mutatkozott be, a ruhája a már hagyományosnak mondható esti fekete volt, most piros szegélyekkel és háti csíkkal, valamint fekete zoknival, amelynek viccesen fehér a szegélye, ez utóbbi az egyetlen, ami jelzi, hogy 2011-et írunk.

A ruha mellett az is hagyomány már, hogy Fed szereti az esti meccseket, és ritkán szokott rajtuk gondja akadni.

Most sem volt ez másként, bár  Fed mindent megtett, hogy ne aludjon el senki sem ezen éjszakai/hajnali órában, saját magát is beleértve.

Az ellen Santiago Giraldo volt, aki fiatal, tehetséges, és az utóbbi egy évben került igazán fel a tenisztérképre. Fed még nem játszott vele korábban tétmeccset, azonban a hírek szerint szoktak egymással edzeni.

Nos, ez utóbbi látszott is.

Fed a tavalyi amerikai keménypályás szezonban használt ultra-agresszív játékával indult neki a meccsnek, szegény Giraldo rendesen megszeppent, pillanatok alatt 5-1 lett az állás.

Giraldo ekkorra azonban túlesett az első sokkon, kicsit megnyugodott, jobban kezdett fogadni, Fed koncentrációs képessége pedig eddig tartott, így elég volt két elrontott ütés 40-15-nél, és az addig tökéletesen működő támadójáték a darabjaira hullott. Igaz, ez Fedet nem zavarta, ütötte rendületlenül nagy erővel a labdákat, de míg a meccs elején ez ellenállhatatlan üteget képezett, a szett végén három gém erejéig agyatlan csapkodásként nyilvánult meg. Ennek eredményeképpen Rog le is adta a duplabrékelőnyt, ennyi azonban elég volt neki ahhoz, hogy szépen visszaálljon egy biztonsági játékra, és brékelje Giraldót a szettért.

Az első szett megnyerését követően Fed megnyugodott egy kicsit, továbbra sem tért vissza ugyan az agresszív támadóstílusra, de lassan elindult afelé, némi hálózással, rövidítéssel megspékelve. Gyakorolni kell ezeket is, ha már oly sok lehetőség nem volt erre az elmúlt hetekben…

Egy pici bealvás a második szettben is volt (leadta a szett eleji brékelőnyét), de utána összekapta magát, és úgy döntött, hogy azért illene már egy olyan szettet is játszani, amire sikerül az elejétől a végéig odafigyelni.

Ez a harmadik szettben be is következett, a két nyert szett birtokában laza volt, elengedte a kezét, és jöhetett újra az első szett eleji támadójáték.

Összeségében egyértelműen látszott a törekvés a tavalyi játék visszahozására, valamint nyilván PaulA és co. is érzékelte, hogy a fogadójátékkal gondok voltak mostanság, igyekezett letámadni Giraldo szerváit, és aktívan – erősen visszaütni azokat.

A szerva színvonala azonban nem verdeste az eget, különösen a második szervával voltak gondok, a hálójáték is döcög még, illetve nagyon érződött a meccshiány, és jöttek az abból eredő elbizonytalanodások is.

Összefoglaló a meccsről: http://www.youtube.com/watch?v=YLHTnyuzsh0 

Ezek azonban még javítható elemek, és legalább látszik, hogy van koncepció, kérdés persze, hogy a Giraldónál jobb ellenfelek ellen mennyire megy majd a kivitelezés.

Ami fontos lenne még. Magánszámításaim szerint ahhoz, hogy Fed elődöntőbe jusson, szüksége lesz arra, hogy négy szetten keresztül kihagyás nélkül tudjon koncentrálni. Egyelőre egy szettnél tartunk, szóval jó lenne, ha a Dudi Sela elleni második fordulós meccsen már két szett erejéig is összejönne ez.

Fed ezzel a győzelemmel utolérte André Agassit azon a listán, amely a legtöbb győztes GS meccset tartja nyilván, most ők ketten állnak a második helyen 224 győzelemmel, de az első hely is megszerezhető még, Jimmy Connorsnak ugyanis 233 nyert meccse volt.

Fed tehát továbbügyködte magát, de esztétikailag mégis jelentősen esett a US Open színvonala, Bo Carl, miután csuklósérülés miatt kihagyta Montreált és Cincinnatit, ma betegség miatt visszalépett a US Opentől.

Robinnak pocsék éve van, helyes kis sormintával: betegség, sérülés, betegség, sérülés, betegség.  Az amerikai keménypályás szezonban egyetlen meccset sem játszott.

De hogy ennél vidámabb témával zárjunk, nézzétek, ki látogatott el tegnap este a US Openre (és köszi mindenkinek, aki gondolt rám, és szééééép képekkel látott el)?

Éreztem én, hogy jól választottam ki újabb Virtuális Érdekeltségemet, perszehogy érdekli a tenisz, még szép.

Mozgóképben: http://www.youtube.com/watch?v=Mrb3nE0Fsfs 

Most már csak azt kellene elintézni valahogy, hogy Feddel közös légtérbe kerüljön. És egy közös kép is jót tenne a lelkemnek. Bár egy RF sapkás képpel is megelégednék, azt hiszem…

Sőt. Még az is lehet, hogy ismeri Bo Carlt. Úgy értem, személyesen. Lehet, hogy küldeni kellene vele egy jobbulást! puszit Bónak. Svédek, szóval gond nélkül átadná neki…

Advertisements