Címkék

, , , ,

Mint láthatjátok egy kicsit arcot változtattunk, semmi különösebb oka nem volt, csak untam már az előzőt. Nem mondom, hogy ez tökéletes, de egy ideig azt hiszem, ez fog maradni.

Csendes idők járnak teniszberkekben, mindenki próbálja magát összeszedni az utolsó nagy rohamra, míg a saját energiáimat leköti az alapvető létfunkciók fenntartása (Ki hogy bírja ezt az időt? A magam részéről nem tudom, hogy egyáltalán minek mozdultam ki otthonról az elmúlt héten bármikor is. Nem mintha a lakásban jobb lenne, néhány napja átléptük a lélektani 30 fokos határt, éééljen…), szóval elnézést, hogy a múlt hétvégi Davis Kupa forduló végéről még nem számoltam be, pedig lett volna mit.

Fedrinka végül mégiscsak pályára lépett szombaton, le akarták zárni ezt a DC fordulót gyorsan, fáradtak voltak mindketten, alig várták, hogy kitörjön a szünet.

Persze, előtte még simán nyertek három szettben a portugál kettős ellen, Waw és Fed nem rossz páros ám, ha esetleg ez még nem derült volna ki eddig, majd sikerült egy olyan közös interjút adniuk, ami a slash irodalom edzett tagjait is pirulásra késztette.

Waw szerint meglehetősen nehéz koncentrálnia, ha Rog is a pályán van, illetve még át kell gondolnia, hogy Fed-e a legjobb választás az olimpiára, mire Fed viccesen bár, de valójában egy kissé felhúzva az orrát, megjegyezte, hogy ha Wawnak ez nem tetszik, akkor indulhatna vegyes párosban.

Viccelődős, de valójában még sem annyira interjú a svájci elsőtől és másodiktól:

http://www.bernerzeitung.ch/sport/tennis/Wawrinkas-Scherzattacke-gegen-Federer/story/16548970

(Ha nem tudsz franciául, akkor is érdemes megnézni, mint mondani szokás, az arckifejezésekben és mozdulatokban benne van minden. Sevet se hagyjátok ki.)

Közben Waw vagy még inkább Ilham, gőzerővel dolgozik azon, hogy Waw tavaly évben kissé megtépázott imidzsét helyrehozza, a tapsikálós fotók után itt egy kis videó Alexiával:

http://www.youtube.com/watch?v=g0i9f_70iH4 

Ha már bébik: a Roger Federer Alapítvány az elmúlt években gyűjtött tapasztalatok alapján úgy döntött, hogy ideje merészebb tervekbe is belevágni. A következő három évben szorosan együttműködve további, a térségben dolgozó non-profit szervezetekkel nyolcvan óvoda felállítását tervezik Malawiban, biztosítva ezzel, hogy minél több, három és öt év közötti gyerek jusson megfelelő élelemhez, és így lerakják a normális fizikai fejlődés alapjait.

Nem Fed az egyetlen, aki alapítvánnyal kapcsolatos hírekkel rukkolt elő, kedvenc svédük is elérkezettnek látta az időt (értsd megfelelő mennyiségű pénz és szponzor jött össze), hogy belevesse magát a jótékonykodásba.

Mindehez nyitóparti is dukált, amelyen Söd megvillanthatta azt, amiben a legjobb (emberekkel beszélgetni, semmiségekről csevegni), és egy, Söd személyiségét híven tükröző logó is megalkotásra került:

https://robinsoderlingsstiftelse.se/

És ha már a vegyes páros. Martina Hingis nagyon aktív mostanság az öreglányok touron és az egyik meccs után a riporter viccesen megkérdezte tőle, hogy nem gondolkozik-e azon, hogy Feddel indul vegyes párosban az olimpián. A válasz valószínűleg őt lepte meg legjobban, ugyanis Martina közölte, hogy felmerült ennek a lehetősége. Méghozzá nemcsak beszélgetés, poénkodás szintjén, hanem a Fed csapatból konkrétan megkeresték ez ügyben.

Persze, örülni még nem kell, mert egyrészt nem mondott még igent, másrészt pedig vannak követelmények, aminek meg kell felelni, így minimum három hónap játék (a dopping szabályok miatt), illetve vegyes párosban csak az indulhat, aki az egyéniben teljesíti a kvalifikációs feltételeket. Igaz, hogy állítólag lesz hat darab szabadkártya…

Ami a DC-t illeti: Spanyolország-Franciaország, Szerbia-Argentína elődöntők lesznek szeptemberben a Világcsoportban, míg Svájc a feljutásért Ausztráliával fog megmérkőzni, Ausztráliában.

Nos, ebből a fordulóból kiválóan le fogjuk tudni mérni, hogy Fed valóban komolyan gondolja-e azt, hogy egyszer DC kupát akar nyerni…

/Ui.: Ha valaki időközben rájött, hogy Feli mit keresett a héten egy salakos challengeren Bogotában, az szóljon. Köszönöm./

Reklámok