Címkék

, , , ,

Legutóbbi bejelentkezésem óta Fed jogilag is elérte a második hetet, és sorozatban huszonkilencedik GS negyeddöntőjét játszhatja holnap Jo-Wilfried Tsonga ellen.

Eddig a pontig tavaly is eljutottunk, és idén sem várható sokkal könnyebb meccs, igaz, Fed most jóval jobb formában van, mint tavaly ilyenkor.

Tény, ennek megállapítása nem volt annyira egyszerű, ugyanis az elmúlt két meccsét két régi jó ismerőssel játszotta, ami azt jelentette, hogy Rog nem strapálta magát. Egyszerűen ezekkel a teniszezőkkel szemben semmiféle veszélyérzet nincsen benne, általában joggal, de azért néha sikerült ezt már megszívni.

A Nalby elleni meccsen ez utóbbira semmi esély nem volt, az első két gém után már kiderült,  ha napestig játszanak sem fog Fed veszíteni, ennek megfelelően egy nem túl színvonalas meccsnek lehettünk tanúi, ami közben Fed nagy valószínűséggel azon gondolkodott, hogy mit fog mondani Sachin Tendulkarnak.

Nalby a meccs kiszerválásért folytatott gémben rázta csak meg magát, és tört egy picit borsot  Fed orra alá. Meglehetősen vicces volt Fed szerencsétlenkedését nézni, hálóba küldött ajtó-ablak lecsapással fűszerezve, de csak sikerült kiszerválni végül.

A Misa elleni meccsre nagy szükség volt, végre egy olyan ellenfél, aki játszani is haljandó volt, ráadásul Misa szépen az alapvonalról üt, így lehetett az alapvonalas játékot is gyakorolni kicsit.

Fed a meccs elejét úgy kezdte, ahogy az előzőt abbahagyta, a szerva jó volt, minden más nem, majd a TB-t sikerült egy kicsit túl lazára venni, és elbukni.

Ennyi elég volt arra, hogy Fed észbe kapjon, lassan elkezdte olvasni Misa szerváit, bemelegedett a tenyeres és a fonák is, így gyorsan kiderült, hogy Fed nagyon jól mozog, piszok gyors, és igazából az alapütésekkel sincs akkora gond.

Volt 0-40-ről hozott gém, 5-0 után elbukott szervajáték, szóval minden, ami szokásos, de a végére nagyon vagány, és jó tenisz alakult ki, miután Misa is összekapta magát a meccs közepi gödört követően.

Érdekes módon viszont Fed játékának minden szerván kívüli elemének megérkezésével egyidejűleg a szerva eltűnt, az utolsó két szettben az eddigi szinte tökéletes szervajáték leromlott, bár ehhez valószínűleg Misának is volt köze, neki is beletelt egy kis időbe, mire megszokta a Fed szervákat.

A meccs labdamenete, lába közöttivel és visítós Misa hibával: http://www.youtube.com/watch?v=-u7RhDydRVQ&NR=1 

A Misa elleni győzelem volt Fed karrierjének századik füves pályás győzelme, szerencsére sikerült egy jó meccsel megünnepelni.

Holnap Tsonga érkezik, aki kifejezetten jó formában bombázta le eddig a mezőnyt (Soedán, Dimitrovon, Gonzalezen és Ferreren keresztül jutott el Fedig), fekszik neki ez a borítás. Ha hozza a tornán eddig mutatott szervajátékát, és Fed nem szerzi vissza sürgősen a sajátját, akkor nagyon nehéz meccs lesz.

De egyébként is van esély egy kiélezett, kevesen múló mérkőzésre, Fed holnap nem teheti meg, hogy ne koncentráljon oda százszázalékig az első ponttól kezdve.

Ez azonban egy GS negyeddöntőn, úgy gondolom, nem egy különleges elvárás.

Reklámok