Címkék

, , ,

Fed a második körön is izgalommentesen jutott túl, ami nem volt baj, mivel este kilenckor kezdődőtt a meccs, miután életem másik keresztje 0-2-ről tápászkodott fel Lleyton ellen…

Maga a meccs tipikusan az a mérkőzés volt, amikor nem lehetett eldönteni, hogy az ellen ennyire indiszponált, vagy Fed a sok, valószínűleg mindkettő volt a helyes válasz, a végeredmény szempontjából mindegy is: Mannarino képességeit nagyban meghaladta a center és Rog.

Akinek sikerült demoralizálóan edzőmeccs jelleget adnia a találkozónak, és az volt az ember érzése, hogy még abból sem az izzadósabb fajta volt.

Tehát a meccs, mint ahogy azt ilyenkor mondani szokás, következtetések levonására nem volt alkalmas, Fed a második szett kiszerválásánál teljesen bealudt, de 0-40-nél is csak megvonta a vállát, majd hozta a következő öt pontot, ezzel mindent elmondtunk a találkozóról.

Játékának azon eleme, ami a torna során fejlődni már nem fog (szerva) rendben van, nyesegetett, hálózott, alapvonalról gyorsan befejezett, nehéz bármit is mondani, mert egyrészt labdamenetek nem igazán voltak, másrészt pedig akkora volt a két játékos között a különbség, hogy a legnagyobb eseményt a meccsen az angolok spontán szeretetnyilvánítása jelentette.

Fed utolsó szervagéme előtt ugyanis hosszas tapsba kezdtek, alig akarták abbahagyni, én csak pislogtam, mert 1. nem annyira kedvelik Fedet (csúnyákat mondott Mariról, na), 2. angolok. Feden is látszott, hogy ez most megérintette, félmosoly, majd egy perc alatt kiszerválta.

A meccslabdánál megköszönte:

Mannarino pedig ne szomorkodjon, olyan magas cukiságfaktor mellett, mint amivel ő rendelkezik, az ilyesmi egyszerűen megengedhetetlen.

 

Fedet egyébként a meccs után két dolog izgatta, egyrészt, hogy “tíz év centeren játszott meccs után végre tető alatt” teniszezhetett (mit csináljunk, Wimbledon jövője is izgatja), és hogy Nalby.

Merthogy ő jön holnap, és lehet, hogy az utóbbi években semmit sem csinált, de Nalby Nalby, ifjú korunk megkeserítője, a Teniszező, Aki a Semmiből Képes Bármire, és akivel jobb lenne a torna későbbi szakaszában találkozni. Legalább is Fed szerint.

De lehet, hogy csak a nagy öregeknek járó tiszteletet adta meg, holnap kiderül.

Advertisements