Címkék

, , ,

Ugye, hogy tényleg olyan mintha teljesen visszaforgattuk volna az időt?

Csodálatos, egyszeri és örök játék az egyik valaha volt legnagyobbtól pénteken, majd kihagyott, de valójában sosem volt lehetőségek vasárnap Roland Garros vörös salakján.

Jó móka volt, nem?

Rendben van, annyira azért nem volt rossz, mint akkoriban (a 2008-as négy gém megvan ugye mindenkinek?), mert 1. tizenhat, 2. az az egy pötty, 3.  még sose játszott ennyire jól egy RG döntőben.

És különben is, majdnem harminc, másfél éve nem jutott ilyen messzire GS-en, nagy formában van, jön Wimbledon…

Persze. De minden érzés visszajött, kb. négy gém alatt.

Kénytelen vagyok azt hinni, hogy Fednek is.

Bár ő meglehetősen dühös volt magára, és ha nem is mondta ki, de egyértelmű volt, hogy úgy gondolta: talán lett volna esélye. Azzal együtt, hogy nem lepődött meg azon, hogy mégsem lett.

Itt mondjuk eltért Fed és a saját hozzáállásom ehhez a meccshez, tekintve, hogy  én első szett 5-3-nál ránéztem az eredményjelzőre, majd Fed arcára és legyintettem egyet.

Fed nem így gondolta, a borzalmasan elrontott első szett és a majdnem megvolt második szett után is még hitt és próbálkozott. Majd vitte a harmadik szettet. És azon gondolkozott, hogy Rafa fárad, és hogy miért ne lehetne ebből egy újabb Miami?

Nem lett. Mert Rafa, abban a pillanatban, amikor úgy igazán, mélyen, legbelül megérezte, hogy baj van, begyújtotta a rakétákat, és fellépett egy olyan salakjáték-szintre, ahová Fed nem tudja követni.

És Fed Rafa ellen, salakon, csak akkor nyerhet, ha elbizonytalanítja annyira, hogy ne tudja elővenni ezt a szintet. De Fed Rafát salakon soha nem fogja ennyire elbizonytalanítani.

Emiatt is nem vagyok dühös az első szett miatt, mert akkor már a másodikban jött volna ez az ugrás. A második szettes TB miatt sem, mert akkor meg a harmadikban.

Vannak dolgok, amik még egy akkora sportolónak is, mint Fed, nem fognak sikerülni soha.

Legyünk hálásak azért az egyért, és  készüljük a fűre.

Legközelebb pedig hagyjuk Novakra ezeket a salakos döntőket.

Advertisements