Címkék

, , , , , ,

Utolsó nyolc. Természetesen Feddel.

Természetesen, mivel az elmúlt hét évben nem volt olyan Grand Slam, ahol ne jutott volna be a nyolc közé. Legutoljára 2004-ben a Roland Garroson nem sikerült Rognak ez, azóta zsinórban huszonnyolc alkalommal volt ott a második héten.

Ezzel a teljesítményével megelőzte az eddigi csúcstartó Jimmy Connorst, aki huszonhét egymást követő esetben tette ezt meg.

Fed mindezidáig nem veszített szettet, Wawrinka sem tudta megnehezíteni Vigyorgóska dolgát, aki a harmadik szettben gyakorolta egy kicsit “a brékhátrányból nyerek” örökzöld slágert, ütött néhány csodaszépet, magabiztos volt a szerva, lassan már túl szép az egész ahhoz, hogy elhiggyem.

Fed borzasztóan elégedett saját magával, alig hagyta abba a vigyorgást meccs után, és úgy döntött, hogy bejelentkezik a végjátékba.

És egyértelműen Djokó ellen készül.

De addig még vár rá egy nem kicsi feladat. Ferrer és Monfils két nap alatt birkóztak meg egymással, tegnap sötétedés miatt 2-1-es Monfils szettvezetésnél abba kellett hagyni a meccset. Ma a negyedik szettet Ferrer nyerte és úgy tűnt, hogy hosszú meccsre készülhetünk, végül azonban Monfils, aki első szerválóként előnyösebb helyzetben volt, a negyedik meccslabdáját értékesítette, és 8-6-ra nyerte a döntő szettet.

Fed hat alkalommal játszott eddig Monfils ellen, ebből öt meccset Rog nyert, az utolsót, tavaly ősszel Párizsban viszont LaMonf.

Ne legyenek kétségeink, erre mindketten emlékezni fognak.

Fed és Monfils egyébként rendszeresen játszanak egymással a salakos GS-en, 2008-ban az elődöntőben, 2009-ben pedig a negyeddöntőben futottak össze. LaMonf 2008-ban szettet vett el Fedtől, 2009-ben pedig az első szett TB-ben dőlt végül el.

Nem voltak tehát sosem könnyűek a LaMonf elleni meccsek, ráadásul a francia rengeteget fejlődött fejben az elmúlt egy évben, sokkal fegyelmezetebb és összeszedettebb lett. És ha a francia közönség beindul, onnantól kezdve az egy másik meccs lesz.

Fednek persze nem lesz ismeretlen a szituáció, sok újat a teniszpályán már nem tudnak neki mondani, biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz majd azért, hogy már az elején egyértelművé tegye, itt és most LaMonf nem nyerhet. Mostani formáját elnézve, erre minden esélye meg is van.

Fed ágán Djokó péntekig pihen, miután Fabio Fognini 10-8-ra nyert döntő szettben Monti ellen, majd másnap combsérülése miatt visszalépett. Djokó köszöni szépen, jól van, Párizsban turistáskodik.

Rafa szenvedve, de büszkén halad előre, Ljubo ellen is voltak nagyon homály periódusai, de sikerült három szettben lezárnia a találkozót. Rafa szabadidejében panaszkodott egy sort, úgy érzi, hogy már vagy száz éve itt van, és munkának tűnik az egész, pedig nem lenne szabad, hogy az legyen, és különben is nagyon szarul játszik, meg egyébként is, egyedül vagyok, kicsi vagyok, éhes vagyok.

Rafának emelni kell a szinten, mivel eddigi legkomolyabb ellenfele érkezik a nyolc között, Vérivó Bo három szettben, a hat eltékozolt meccslabda ellenére, simán jutott tovább Gilles ellen.

Sajnos egyetlen Robinunk nincs igazán jó formában, ami nem is csoda az elmúlt négy hónap sérülései, betegségei, edzőváltásai, és szimpla rossz játéka után, de azt sem mondhatnánk, hogy teljesen reménytelen lenne a helyzet, bombázik becsülettel, viszont a szervája nem annyira jó, mint amennyire egy esetleges Rafa veréshez kellene, hogy jó legyen.

Viszont mostanság Rafa gyorsan elbizonytalanítható, így Bónak lehet esélye.

Hinni pedig ő már akkor is hitt, amikor más még nem.

A harminckét éves Chela karrierje során először lép be a top húszba, miután öt szettben legyőzte a kvalifikációból a negyedik körig jutó Fallát.

Chela ellenfele pedig Trockij lesz. Vagy Mari. Egyelőre 2-1-re vezet Victor, de a negyedikben Mari már brékelőnyben van. Nagy valószínűséggel nem lesz vége ma a meccsnek.

Reklámok