Címkék

, , , , , , ,

Fed túlesett az évi rendes 11 órakor kezdődő, Lenglen-on játszott meccsén, szerencsére mindezt a nagyon nem egy súlycsoportban  lévő Maxime Teixiera  ellen tette.

Fed az előzményeknek megfelelően “miért kell nekem most itt bohóckodni?” életérzéssel lépett pályára, elszórakozgatott három gém erejéig, majd felhúzta magát egy kicsit egy vonalbírói döntésen, és gyorsan el is veszítette az addigra összehozott brékelőnyét. Ezen esemény utólag nem bizonyult túl szerencsésnek Maxime számára: a következő 13 gémben nem iratkozott fel a táblára.

A harmadik szettben 4-0-nál sikerült újra gémet nyernie, nagyon örült, 6-2 lett a vége. A 22 éves francia sem sebességben, sem precizitásban nem tudta a lépést tartani Feddel, ütőerőben megpróbálta ugyan, de ez kevésnek bizonyult. Fed ennek ellenére nagyon kedvesen fogott vele kezett a meccs végén, és még hátonveregetést is kapott.

Hát, igen, annyira kis fiatalok és cukik, most hogy haragudjon rájuk az ember amiatt, hogy 80 percet elvettek a délelőttből?

Fed a meccset követő sajtótájékoztatón abbéli reményét fejezte ki, hogy reméli, Maxime jól érezte magát a meccsen. Nekem vannak ezzel kapcsolatban kételyeim, de ne zavarjuk meg Fed kiscicás – kiskutyás világképét, amibe a meccs végére került.

Feddel ellentétben Rafának az oroszlánokat és farkasokat kellett előhívnia, mondjuk, Rafának ez általában nem szokott gondot okozni, mindig ott ólálkodnak a közelben.

Rafa ugyanis két nagyon elveszített TB után 2-1-es hátrányban találta magát, a jó szerva és röpte napot kifogó Isner ellen. Rafa korábban még nem veszített szettet az RG első két fordulójában, ötszettest pedig egyáltalán nem játszott itt. A TB-k sima elvesztése mellett a második szettben megszerzett brékelőnyének elvesztegetése volt még meglepő Rafától, aki meglehetősen röviden játszott a meccsen, az alapvonalütésein is van még mit javítani.

De erre lesz még lehetősége elég,  ha öt szettben is, de túljutott Big Johnny-n.

Djokó már második áldozatát végezte ki (Hanescu), Mari is gond nélkül jutott tovább a neki jutott francia ellen.

Bo elveszített egy TB-t a tehetséges amerikai Ryan Harrison ellen, van egy olyan érzésem, hogy az új labdák nem lesznek annyira kedvezőek Robinnak, majd látjuk. Bo Carl egyébként gyorsan szerzett magának egy edzőt, visszatért a svéd gyökerekhez, és a korábban Magnus Normannal is együttdolgozó Frederik Rosengrent fogadta fel.

Delpi a harmadik fordulóban van már, Karlovic ellen négy szettben, Kavcic ellen háromban győzött, pénteken Djok érkezik. Szerintem Delpi szervája nem annyira acélos, mint amilyen lennie kellene egy Djokó elleni meccshez, illetve a kondíciója is kérdéses nekem, de hát mostanában mások is kaptak ki Djokótól, nem szégyen, ha Delpi is így jár majd.

Almagro hozta a formáját, kiesett Lukasz Kubot ellen az első körben ellen, Ricsi viszont elég simán menetel, már ő is a harmadik fordulóban van.

Kikapcsolódásképpen pedig kérdezz felelek, avagy “ki véd meg, ha az erdőben sétálok?”

Melzer:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-22/201105221306079473410.html

Haas:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-21/201105211306009395754.html

Ferrer:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-23/201105231306169477283.html 

Tsonga:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-23/201105231306173470251.html 

Reklámok