Címkék

, , , , ,

Holnap kezdetét veszi az év második GS-e, nézzünk hát szét, kinek mit kotyvasztottak össze a teniszistenek, Fed milyen új pólókkal lepett meg minket, illetve, hogy ki a favorit az idei RG-n.

Ez utóbbi természetesen nem Rafa.

Először essünk túl a komoly részén a dolgoknak: sorsoltak.


Rafa Isnerrel kezd, Big Johnny aligha örült ennek a fejleménynek, bár valószínűleg Rafa is el tudott volna képzelni egy kisebb munkát igénylő kvalist így az elején, de nincs mit tenni, ezt adta a gép. Igazi salakosként Giraldo érkezhet Rafának a második körben, ez a meccs akár még nehezebb is lehet, mint ahogy első pillantásra látszik. Harmadik körben elvileg Koljának kellene jönnie, de nem vagyok benne biztos, hogy ő fog, adjuk meg az esélyt Cuevasnak, de mindegy is, Kolja jelen állapotában nem lehet tényező Rafának. Rafa negyedében található még Verda, PEHK, Querrey, közülük érkezik valaki nagy valószínűséggel a tizenhat között, mondok egy merészet, szerintem PEHK lesz az.

A negyeddöntőben pedig, minden emberi számítás szerint, Félelmetes Bo áll majd Rafával szemben a háló túloldalán.

Bízok benne, hogy Bo erre a tornára végre leküzdi az elmúlt hónapok vérszegény állapotát, a sorsolásra nem panaszkodhat, Mardy Fish látszik a mostani formákat tekintve a legnagyobb feladatnak, esetleg Bagda.

A negyed győztese: Rafa.

Rafa ágára Mari került, első pillantásra sikerült egy gyógyegér sorsolást összehoznia, másodikra már nem vagyok ebben annyira biztos.  Ráadásul Mari kisebb lágyéksérüléssel bajlódik, most szedte össze. Az eleje valóban könnyű, két kvalis egymás után, igaz, a második nagy valószínűséggel Bolelli lesz, de nem okozhat gondot. Utána lehet egy Raonic-Mari összecsapásunk, ha kegyesek hozzánk az égiek. Troicki/Dolgopolov tűnik a negyedik körös ellenfélnek, de nem lepődnék meg Kamkén, Heider-Maureren, vagy Reisteren sem… nos, igen. A negyeddöntős meccs viszont kemény lehet, és ráadásul igen nagy váltás a torna elejéhez képest, sem Alma, sem Melzer nem egy álom salakon, nem lepne meg, ha Mari elvérezne valamelyikük ellen. Melzert szinte biztosra veszem, Nico kicsit kérdésesebb F. Mayer miatt, de úgy vélem, lesz Melzer/Nico meccs az idén.

A negyed győztese: Mari… Melzer. Esetleg Nico.

Idén az alsó ágra tömörültek a jó formában lévő, jó salakosok, vérengzések várhatóak.

Fed belehúzott, Felivel kezd, a madridi első körös, meccslabda hárításos, három TB-s meccsükre még jól emlékszünk. Feli kifejezetten jól ment idén salakon, ő is szentségelt gondolom, amikor meglátta, ki lesz az első körös ellenfele, de Fed sem repdesett az örömtől, nyavajgott is egy sort.

Fedet ráadásul lábfejsérülés hátráltatja, a svájci sajtó már a múlt héten beszámolt erről, tegnap pedig a Wawval közös edzést szakították félbe, mert nem volt minden rendben. És tudjuk, ha már egyáltalán hallottunk valamit arról, hogy sérüléssel bajlódik, akkor arra oda kell figyelni.

Feli után egy francia érkezik, nem öröm ez itt Párizsban, de nem is okozhatnak gondot. Harmadik körben Tipsza lesz a befutó, esetleg Dodig, majd Wawot, vagy Tsongát várjuk nagy szerettettel, ötödik körben pedig Monfilst, vagy Ferrert. A sorsolást elnézve, nehezen elképzelhető, hogy ne legyen Waw/Tsonga, illetve Monfils/Ferrer mérkőzés, és akármelyik kombinációban szép névsor ez. Nem is az egyes teniszezők személye miatt,  hanem mert egymás után, melós, koncentrálós, sokat kivevős meccsek jöhetnek.

Mindegy, jussunk eggyel tovább, mint tavaly, a negyed győztese: Fed.

Djokó sem dicsérte meg a sorsolás isteneit, de Bakkerrel indul az RG-je, az sem egy bódottság, igaz, de Bakker keménypályán vitézkedik igazán. Rendes salakmanóként Hanescu jöhet a második körben, a történet a harmadik körben válhat izgalmassá, ha Delpónak sikerül Karlovicon és Gulbison túljutnia. A negyedik körben Bellucci/Gasquet, a negyeddöntőben Berdych/Misa/GGL/Cilic. Jelenlegi formákat tekintve még talán a negyeddöntő lesz a legkönnyebb Djokónak.

A negyed győztese: Djokó.

Mint látható Rafát és Djokót már most nyugodt lélekkel beírnám az elődöntőbe, a másik két résztvevő személye már kérdésesebb a számomra, sem Melzeren, sem Monfilson nem lepődnék meg, példának okáért. De mindegy is ez, azt hiszem, a Rafa-Djokó döntő lenne a megkoronázása az idei salak-szezonnak.

Az idei RG-n arra is megvan az esély, hogy új világelsőt köszöntsünk, igaz, a feleknek meg kell majd ezért küzdeniük rendesen. Ha Djokó döntőbe jut, akkor mindenképpen átveszi a vezetést, illetve akkor is, ha Rafa nem nyeri meg a Roland Garrost.

Rafa szerint a világelsőség kérdése már eldöntött, pusztán formalitás ebből a szempontból az idei RG, aminek egyébként is Djokó a toronymagas esélyese.

Djokó csak nevetett ezen és közölte, ha Rafa szerint ő az esélyes, akkor szerinte pedig Rafa az.

Jup, van, amikor kifejezetten bírom Nolét.

De ejtsünk szót a csendben ellavírozgató hármas számú versenyzőnkről is. Amikor utoljára találkoztunk vele, épp Gasquet ellen sikerült kikapnia 1-0, 4-2-ről, két TB-ben.

Igaz, annyira nem bánta, egyrészt mert egy jó kis meccs volt, tényleg az volt, másrészt, mert egyébként is fáradtabbnak érezte magát, mint ahogy azt szerette volna, RG előtt.

Fürtöske így csak egy körrel ment többet Rómában, mint tavaly, Tsongát ugyanis sikerült legyőzni az első körben, míg Madridban megcincálta Rafa bajszát, de legyőznie nem sikerült, pedig…

Így pont annyi salakos meccsel a háta mögött indul neki az idei RG-nek mint tavaly, viszont tízzel többet meccset játszott az idei szezonban év elejétől kezdve, mint a tavalyi év ezen időszakában.

Kérdés, hogy a lábsérülés mennyire kavar be, illetve fontos, hogy milyen idő lesz, reménykedjünk a szép, naposban. Érdekesség, hogy idén nem Dunlop, hanem Babolat labdákkal játszanak majd, és Brad Gilbert beszámolója szerint jóval gyorsabb ez a labda, mint a tavalyi volt. Ennek úgy általánosságban Fedet illetően örülnék, de Feli ellen pont nem annyira.

Fed egyébként nagyon jól érzi magát.

Pacsizott Djokóval:

 

Edzett Simon-nal:

Edzett Monfilsszal:

Elvolt magában:

  

Ez pedig kell nekem.

Zárásként pedig nézzünk meg, hogy a Credit Suisse, hogy hülyült meg végképp (imádom a Fed reklámaikat, legalább van bennük ötlet):

http://www.youtube.com/watch?v=MMm1MOe_20o 

Holnaptól végre stream nélküli két hét.

Reklámok