Nagyon Kék Fedünk csak úgy hasít Madridban.

Kezdte először is, egy majdnem három órás, három TB-t felmutató meccsel a váratlanul feltámadt Feli ellen, aki az utóbbi időben rátalált salakjátékára, és a belgrádi döntőben Djokónak is keserves perceket okozott. Mindezt kombinálva azzal, hogy Fed két hete nem játszott tétmeccset, és előtte is csak három salakmeccset tudott felmutatni, azt eredményezte, hogy Fednek meccslabdát hárítva, a döntő szett TB-ben 4-2-ről fordítva kellett győznie. Nagy harc, és elég jó játék volt, az év eddigi legizgalmasabb salakos partija. Ezzel Fed vs Feli 8-0.

Malisse következett, aki azon játékosok közé tartozik, akiktől előzetesen mindig tartok, mert sose lehet tudni, hogy mikor kattan be, és kezdi el a bődületes erejű ütéseit visszaadhatatlanul ütni. Szerencsére XMan nem rendelkezik túl jó fejjel ehhez a játékhoz, így Fed hamar jelezte, hogy a belgának nem lesz esélye, és az előző napi izgalom után sima két szettes győzelem lett a vége. Ezzel Fed vs Malisse 9-1.

Aztán jött a szokásos Vérivó – Fürtöske összecsapás, amiket mostanra jobban utálok, mint  a Klasszikus Párosítást. Robinnak rossz időszaka van, Fed 3.0 pedig bármikor képes bármire, de valójában meglehetősen fekszik neki Robin játéka. Bo Carl tenisze végre már nem volt annyira kilátástalan, remélem ezt nem csak az a tény tette, hogy Feddel játszott. Szintén kettő lett a vége, de azért voltak necces pillanatok Fed számára is a meccsen. Ezzel Fed vs Robin: 16-1.

Fed szervája jól működik ezen a tornán, köszönhetően a gyorsabb borításnak, a magaslati levegőnek és annak, hogy a salakon a kifelé helyezett szervái jól csúsznak. Sokat rövidít, általában sikerrel, a fonákja is jól tartja magát. A mostanában szokásos problémák, breaklabda kihasználás, középre visszanyesett szervafogadások, hibák, megvannak, de látszik, hogy akar, és szerintem az önbizalmával sincsen gond, okosan, ésszel játszott az eddigi három meccsen.

Olyanannyira, hogy felvállalta a Rafa elleni elődöntőt is. A négy között Fed mellett ugyanis Rafa, Djokó és kakukktojásként Bellucci található. A brazil srác eltakarította Marit és Berdychet is, és a fejben egyre inkább fáradó Djokónak is feladhatja ma a leckét. Bellucci nem ismeretlen remélem senkinek sem, már tavaly is feltűnt, hogy kifejezetten jó salakon.

Ami a huszonnegyedik Fed-Rafa összecsapást illeti, az égiek továbbra is támogatnak minket, délelőtt 12-16 fok és eső lesz. Nagy öröm ez, de ha Fed kitekintve a felhős égre úgy dönt, hogy ma ő itt nem strapálja magát, akkor Rómában Rafának fogok szurkolni, Fedről pedig egy szót sem fogok írni.

Szóltam Rog.

Advertisements