Címkék

,

Kisütött a nap, böjti szelek fújnak, mindez csak egy dolgot jelenthet: jachtok, tenger, lélegzetelállítóan gyönyörű pálya, tétova első lépések salakon, harc a második helyért.

Egy szóval: Monte Carlo.

Idén voltam olyan szerencsés, hogy eljutottam mindenki álomhercegségébe, sajnos nem a torna idején, de az ember azzal él, amit kap.

Monaco pont olyan, mint a térségben a Földközi-tenger partján sorakozó összes többi francia település, ami Côte d’Azure néven fut: tengerpart, kikötő, hajók, vár, középkori városrész, és a többi.

A különbség csak annyi, hogy Monaco egy igazi zsebváros, minden talpalatnyi helyet kihasználnak, tekintettel arra, hogy az egész hercegség egy négyzetkilométernyi területen helyezkedik el, bővülésre pedig nincsen lehetőségük, hacsak nem akarnak háborúba fogni Franciaország, vagy Olaszország ellen.

Így láttunk óvódát, amelynek az udvara az épület erkélyén volt, a házak keskenyek és felfelé nőnek, a pályaudvar a hegy gyomrában helyezkedik el, a parkolók mélyen a föld alatt.

Meglehetősen klausztrofóbiás élmény, de kétségtelenül mással össze nem hasonlítható hangulata van.

Illetve van még egy dolog, ami nincs a többi francia üdülővárosban: Rafa-drukker halak.

Még jó, hogy hosszas kutakodás után találtunk egy Fed-drukkert is:

Ez a csodalény egy oroszlánhal, ha valaki nem ismerte volna eddig.

A teniszkomplexum megtalálása nem volt egyszerű dolog, bár az AC Monaco hivatalos boltjában készséggel elmagyarázták, hogy hogyan is jutunk el oda.

Monacónak kis mérete ellenére van közlekedési hálózata és sajnos rengeteg autója is, szerintem a kettő közül bőven elég lenne az egyik, majd beküldöm az ötleteimet a hercegnek, akinek esküvői képe egyébként majdnem mindegyik bolt kirakatában megtalálható.

Az egyes jelzésű busz végállomásáig kell utazni ahhoz, hogy megközelítsd a helyszínt, a busz szépen letesz a városhatárban, ugyanis a komplexum valójában nem Monacóban, hanem egy, még Monacóhoz tartozó településen van. Mondjuk ez az, ami nem tűnik fel, hiszen teljesen egybeépült a várossal. Rendesen volt dugó, erre fel kell készülnie annak, aki a tornára igyekezik.

Mivel nem volt éppen torna, így fogalmunk sem volt, hogy merre kell a továbbiakban menni, nem nagyon reklámozták, hogy hol is találjuk a pályákat. Végül átmentünk a buszmegálló mellett található felüljárón, és mint utóbb kiderült, csak le kellett volna menni a rögtön a felüljáró után, jobb oldalon található meredek lépcsőn, és már ott is vagyunk, mi viszont megkerültük a teljes pályarendszert.

Nem bántuk meg, mert a bejárat felől nem lehetett látni a pályákat, magánklub lévén pedig földi halandót nem engednek be, oldalról viszont tökéletesen megnézhettük a teljes építményt.

Tényleg gyönyörű.

A center.

Már készültek.

A környezetre tehát nem lehet panasz, a mezőny viszont mióta elvették Monte Carlo kötelező státuszát meglehetősen foghíjas, igaz, idén talán kicsit jobb a felhozatal, mint tavaly volt.

De így is nélkülöznünk kell Djokót (térdsérülésre hivatkozással lépett vissza), Robint (be sem jelentkezett), haosnlóképpen Wawhoz. Utolsó pillanatban szabadkártyát kért és kapott viszont Mari és TBird, és idén Rog is tesz egy kísérletet arra, hogy játsszon néhány meccset a hercegségben.

A sorsolás már megtörtént, a párosítások kialakultak, mindenki kedvére csemegézhet:

http://www.atpworldtour.com/posting/2011/410/mds.pdf

Fed nem járt túl jól, rögtön első meccsnek a PEHK-Golubjev találkozó győztesével Kohlsival kezd, reméljük a másik két fiú sem ütötte be még magát túlzottan salakra. Utána Marinka vagy Starace következhet, majd nagy valószínűséggel Melzer, illetve Nico, én inkább Almagróra tennék. A döntőért Ferrer, TRob vagy Verda jöhet.

Nem egy szép névsor, legyünk őszinték.

A másik ágon vannak az elvileg nagyobb nevek, de igazán jó salakos nem sok van köztük, Monfils pedig sérülésből tér vissza, szóval Rafának meglehetősen könnyű útja van a döntőig. Várhatóan Rafa Nieminennel kezd majd, után Ricsi, de inkább GGL következhet, aztán a Monaco/Tsonga/Berdych csoportból valaki, a döntőért pedig Mari/Monfils/Simon/Misa.

Lesznek viszont izgalmas első körös meccseink, Tsonga-Monaco, Montanes-Malisse, Dolgopolov-Gulbis Gulbis nyert két szettben, Llodra-Raonic Raonic nyert három szettben, Tipsza-Feli, Golubjev-PEHK PEHK nyert három szettben, találkozók bármelyike jó lehet.

És hogy lásssátok nagylelkűségemet, nem fogom feltenni a kérdést, hogy ki nyeri meg Monte Carlót.

 

 

 

Reklámok