Címkék

, , , , , ,

Megérkezett az eső Miamiba, így újra felfedezhettük magunknak a szabadtéri torna szépségeit, borult a teljes naptár.

Két páros szívott az eső miatt leginkább, igaz, a második duó  Miami éppen esős klímája mellett a mancikat is szidhatta.

Jowillie és Dolgi csak az égi áldásnak köszönhette, hogy éjszaka fél 12-kor döntő szett 2-3-nél abba kellett hagyniuk az egymás elleni meccsüket, és másnap kora délután folytatták. Dolgo nyert végül, fél háromkor már le is jött a pályáról, hogy aztán hétkor visszacaplasson oda, és lejátszon két szettet Rafával.

Az eredményt el tudjuk képzelni, Alexandr három gémet szedett össze. De legyen hálás a sorsnak, végülis csak Rafát kapta.

Lehetett volna például Djokó is.

Igaz, úgy tűnik, Djokó bioritmusát is felzaklatta a tény, hogy a centerről áttették az eső miatt a Grandstandre, legalábbis kénytelen vagyok erre következtetni abból, hogy Troicki öt gémet is nyert. Vagy ez, vagy  egyszerűen Djokó úgy gondolta, hogy nem idegeli tovább Viktort, mégis csak olyan rendes srác, és még párosozni is hajlandó vele.

Dolgiék után a nap másik lúzere címet Rognak és Oliviernek sikerült megszereznie. Ők eleve a legutolsó meccsnek voltak betervezve a centeren, ehhez jött még hozzá az eső miatti csúszás, majd Sharapova három és fél órás, tenisztől elrettentő bemutatónak is kiváló meccse, amit Dulgheru ellen szenvedett el.

Mindezek eredményeképpen Rog ottani idő szerint hajnali háromnegyed egy körül libbent ki a pályára, Lars Graf hangos jó reggelttel köszöntötte a résztvevőket, mire Fed rögtön kontrázott, marad a három szett?

Mivel a válasz igen volt, innentől kezdve Olivier sorsa eldőlt. 52 perc, 6-3, 6-1, nyikkanás nélküli első szerva, 210 km/órás második szerva, hússzal több nyerő, mint ki nem kényszerített, majdnemzóna.

Legyünk jóindulatúak és mondjuk azt, hogy gyorsabb volt a pálya ebben a szép hajnali időpontban (egyébként gyorsabb volt), és mindennek semmi köze sem volt ahhoz, hogy Fed háromkor már csicsikálni szeretett volna. A saját ágyikójában.

Fed eddig se úgy tűnt, mint aki annyira élvezné ezt a tornát, pedig mindez csak kedves kis babazsúr volt az esetleges jövőbeli eseményekhez képest. Első akadályként érkezik az Ember, Akivel Legalább Annyira Utál Játszani, Mint Rafával. Tipsza ugyanis nem tette meg azt, amire kértem, és kikapott Simontól.

Itt jegyezném meg, hogy Simon még minden Fed elleni meccsén nyert két szettet.

Csak ezt a képet találtam Gilluról Miami kapcsán. Remélem nem baj.

Big John nem bírt Kevin Andersonnal, így Djokó visszavághat 2008-ért, amikor AO és Indan Wells megnyerése után pont Andersontól kapott ki Miamiban. Most nem fog.

A párosítások:

Rafa – Berdych

Fed – Simon

Ferrer – Mardy

Djokó – Anderson

Advertisements