Címkék

, , , , , ,

Vágtatunk az egyre izgalmasabb végkifejlet felé, bár úgy olvasom, vannak itt olyanok, aki nem tudják értékelni ennek a halál lassú, magasra pattanó, szép hosszú labdameneteket lehetővé tevő és zéró kreativitás igénylő pálya által kínált szépségeket.

Fel a fejjel, már csak néhány nap és saaaalaaaaak!

Elnézést, tudom, rossz poén volt.

Mindenesetre, mint ahogy az mostanság lenni szokott, Marit nem sokkal követte Bo Carl a kiesésben. Ezen bosszankondtam egy kicsit, mert ugyan Delpi, de azért mégis.

Robinnak nagyon rosszkor jött ez a sérülés/betegség/ formán kívüliség. Egy hónap múlva kezdetét veszi ugyanis az év azon időszaka, amit Robin ugyan a legjobban szeret, de ahol piszok sok pontot kell védenie.

Az meg sosem jelent túl sok jót, ha egy ilyen kihívásnak éppen nulla önbizalommal vág neki az ember.

Persze, Delpitől sosem szégyen kikapni, mégha az éppen feljövőben lévő, még nem annyira félelmetes Delpiről is van szó. Nemrég írtam, hogy szerintem nincsen messze az első top ötös skalp, nos, ez be is következett, és mégha Bo minden volt, csak nem Vérivó, ez mindenféleképpen mérföldkő a Juan Martin Újra Útban a Nr 1. Felé történetben.

Sajnos Delpi Söd legyőzéséig bírta az elmúlt egy hónap menetélését, másnap Mardy Fish nem engedte, hogy negyeddöntőbe juthasson. De Mardynak nagyon meg kellett küzdenie ezért a továbbjutásért.

Mellékszálként megemlítem, ha Mardy legyőzi Ferrert, akkor ő lesz a legmagasabban jegyzett amerikai teniszező. Nem fog bekövetkezni, de érdekességképpen erről is megemlékeztünk.

Az alsó ág másik negyedében Isner Kevin Andersonnal fog küzdeni a következő áldozati bárány szerepért, előttük Djokó még végez Troickijjal. Isner vagy Anderson után a Ferrer/Mardy meccs győztese következik, és Djokó máris a döntőben.

Djokó egyébként 6-2, 6-0-ra verte Blake-et.

A felső ágon is kialakult közben az utolsó nyolc.

Fedre sosem lehetett ráfogni, hogy unalmas lenne vele az élet, de amit mostanság a szervájával csinál, az az eddigi tapasztalataimat is felülmúlja. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végkifejlet, eddig csak kellemes “B” szálként tartottam nyilván ezt a szervatörténetet, de érdeklődésem egyre fokozódik, és érzem, hogy ebből hamarosan sorozatmeghatározó főszál lesz.

Most éppen egy végig jó szervás meccs után egy végig pocsék szervás meccset játszott, ez teljesen új showelem volt, várom a folytatást.

Némi magyarázatot adhat a dögmeleg és a nagyon magas páratartalom, Fed nyüszögött is a meccs után rendesen, borzasztóan lassú a pálya, olyan mintha salakon játszanánk, csak nem lehet csúszni, és minden tocsog, kb. ennek megfelelő örömmel töltötte a drága idejét a pályán.

Monacónak viszont tökéletesek voltak a körülmények, egy szett erejéig tudta is a lépést tartani Feddel, de csak nem csípett el végül szettet sem.

Öreg barátunk, Olivier Rochus érkezik majd, akit kis termete ellenére sem szabad lebecsülni, jó formában játszik mostanság, és ügyes ám ő, ha akar, erről Djokó tudna mesélni. Persze, nyerni aligha fog, de lehet egy jó meccs belőle.

Tipsza 4P-t vert, míg Simon az előző körben Roddickot elbúcsúztató Cuevast, így összejött egy Tipsza-Simon összecsapás, amit remélhetőleg a fedesek is élénk figyelemmel fognak majd követni, mivel ezen találkozó győztese fog a Fed/Rochus találkozó győztesével játszani az elődöntőért.

Rafa elszórakozgatott Felivel, következő ellenfele Dolgi lesz, aki három szettben, két nap alatt verte Jowillie-t, és még ma Rafa ellen pályára kell lépnie. Sok sikert kívánok Alexandr.

Nicót megverte Florian Mayer, és Berdych következik a németnek, nem lepne meg, ha Florian lenne az, aki két körrel később Rafával találná szembe magát.

Advertisements