Címkék

, , , , , ,

Már csak ketten vannak. És az a kettő, akit előzetesen vártunk, szóval nagy meglepetések tegnap nem történtek Kaliforniában.

Először a mostani és a majdani világelső csapott össze, és azt kell mondanom, hogy Delpi sokkal jobban lépést tudott tartani Rafával, mint ahogy arra számítottam. Persze, messze van még a 2009-es US Opent nyerő formájától, de ha nem jön semmi sem közbe, akkor már akár a salakszezonban meglehet az első top 5-ös skalp. Rafának meg kellett dolgoznia rendesen,végig koncentrálnia kellett, nem engedhetett ki egy pillanatra sem. Az is látszott, hogy a sérülése előtt miért húzott el Delpi Rafával szemben, rettenetesen nem fekszik Rafának Juan Martin játékstílusa.

Kiváncsi leszek Delpi miami-i tevékenységére, érdekes lesz megnézni, hogy mennyire bírja majd a sorozatterhelést, tekintve, hogy IW-ben, úgy vélem, az előzetesen betervezettnél továbbjutott.

Mivel havonta egy Djokó elleni meccsre szükség van, ezért tegnap letudtuk a márciusi adagot – hacsak Miami nem lesz vicces kedvében-, ugyanazzal az eredménnyel, mint a múltkori két alkalommal.

Azonban már nem azzal a teljes tehetetlenséggel és “ugyan, most mit lehet ezzel kezdeni?” – érzéssel, mint az AO-n és Dubajban. A tegnapi meccs újra az elmúlt két hónapot megelőző időben szokássosá vált Fed-Djokó meccsekre hasonlított, hol az egyik játszott jobban, hol a másik, nehéz, egymás nyüstölő, néhány ponton múló mérkőzés.

Tegyük hozzá, ehhez Fednek valójában nem sok köze volt, ő, csakúgy, mint a legutóbbi két meccsükön, hozta azt, amit hozni szokott, viszont Djokó úgy tűnik, lassan kezd visszaszállni a földre, a kivételezett állapot eddig tartott. Persze, az önbizalma az egekben, ez túlsegítette a holtpontokon, és végül nyert, de most teszek egy bátor, és később szemembe vágható jóslatot: a legközelebbi egymás elleni meccsük győztesének a neve nem D-vel fog kezdődni.

Ettől függetlenül az év elejei keménypályás szezonnak egy nagy tanulsága van Fed számára: ha tervei vannak RG-re és Wimbledonra, akkor fel kell elevenítenie 2009-es emlékeit, és az akkorihoz hasonlóan, a szünetben orrvérzésig kell gyakorlonia az első szervát. Mert ez a mostani nem alkalmas arra, hogy GS döntőbe jusson, a nyerésről pedig nem is beszélve.

A nap ezzel azonban még nem ért véget, Fednek és Stannek a páros döntőben is volt egy fellépése, a Copfosok ellen. Feden sajnos kiütközött az elmúlt egy hét erőltetett menetelése, valamint az elmúlt két nap dupla terhelése, elég sok hibát vétett a hálónál, így a meccs nagyon szoros lett, és a szuper TB pedig sosem életbiztosítás.

Most sem volt az, Dolgi és X-Man végül10-7-re hozta a TB-t, így ők emelhették magasba a nyertes járó absztrakt vázát.

De kárpótlásképpen a kis hercegnők megtiszteltek jelenlétükkel minket:

Ma Djokó-Rafa, utána pedig áttesszük székhelyünket a tulsó partra, Miamiba.

Advertisements