Címkék

, , , , , ,

Míg én próbáltam egy kicsit feltöltekezni az elmúlt hónapok rohanása után, teniszföldön beindult a nagyüzem, megkezdődött az év első ezres tornája, és a hosszú időszak, ami a teniszévad legfontosabb öt hetében fog kicsúcsosodni.

Mivel ugrottunk egy kontinenst, a többség legalább egy héttel a kezdés előtt megérkezett a torna helyszínére, vagy annak közelébe.

Ennek köszönhetően, régi ismerősök is találkozhattak végre újra.

És megpróbáltak új ismerősöket szerezni.

Vagy legalább is az egyikük.

Aztán volt még egy kis ütögetés, móka és kacagás a szponzorok kedvéért is, ha már ilyen messzi földrészre érkeztünk.

De a barátkozás, mosolygás és pénzkeresés mellett lassan elkezdődtek a tényleges dolgok is. Mivel az Indian Wells-i torna gyakorlatilag az új teniszévad kezdetét jelzi, ennek örömére sokan döntöttek úgy, hogy kell a plusz játék a téli felkészülés után, valamint a további DC eredményeket sem ártana megalapozni.

Illetve van még egy nagyon fontos tényező: egy év múlva Olimpia.

Ennek eredményeképpen Indian Wells-ben, aki csak él és mozog párosozik is. Djokó Trojckivel, Mari Jamie-vel, Rafa Marcosszal, és Fed Wawval.

Igen.

Újra összeállt Fedrinka. Sőt. Fed örömmel értesített minket arról, hogy ott lesz júliusban a Világcsoportba visszakerülésért folytatott menetelés első állomásán, hazai pályán, a portugálok ellen. Számíthat rá a svájci tenisszszövetség, és Stan.

Azért mire nem lehet menni egy kis hisztivel, no?

Waw lelke hál istennek elég egyszerű, úgy tűnik megbocsátott, és lelkesen twittereli páros megmozdulásuk minden pillanatát:

Rádáasul a fiúk ott folytatták, ahol abbahagyták, előbb a párosspecialista Mirnyi/Nestor duót gázolták el, majd egy nagyon szoros szuper TB-ben eldöntött meccsen győztek Ricsi és Bentó ellen.

A többi, nagy nevekből álló páros is talpon van még, ami azt eredményezi, hogy nagy érdeklődés kíséri a páros tornát is, ugyanakkor viszont újra rávilágít arra, hogy a párosspecialista duók többsége nem igazán tudja felvenni a versenyt a két jó egyes teniszezővel felálló párosokkal. De gyakran egy jó egyes teniszezővel sem, ha a másik fél sem teljesen kutyaütő. (Bocsi, Yves.)

Persze, az egyes küzdelmek is megkezdődtek, Fed rögtön a nemszeretem Andrejevvel kezdett, és mint mindig, szoros és kiélezett meccset játszottak egymás ellen, bár most Fed kivételesen nem veszített szettet. Rognak Chela jön a következő körben.

Marinak viszont már véget is ért Indian Wells: a valaha nagy tehetségnek induló, de a profik között rendre elvérző Donald Youngtól kapott ki (reméljük Youngból nem lesz újabb Mardy Fish Mari számára), hogy aztán Donaldot Robredo könyörtelenül hazaküldje a második körben.

Sajnos gödröcskékkel is szegényebbek lettünk: Robin a DC fordulón összeszedett egy lábfejsérülést, ráadásul IW előtt négy napig lázas volt, erősen gondolkozott rajta, hogy visszalép a tornától. Utólag mondhatjuk, hogy ez lett volna a helyes döntés: a PEHK elleni meccs végére már nem is próbálkozott a mozgással, így Mari korai búcsúja ellenére hoz most Robinon néhány pontot a negyedik helyért folytatott csatában.

Örömteli hír viszont, hogy Delpi szépen halad előre, most éppen Dolgit verte, és úgy tűnik nekem, hogy a szerva tornáról tornára javul. Ráadásul meglehetősen kellemessé vált a sorsolása, akár még Rafáig is eljuthat.

De térjünk még vissza egy kicsit Napsugarasra: Rog úgy döntött, hogy ha már ilyen jól mennek a dolgok, akkor Monte Carlóba is benéz. Örömmel fogadtam ezt a hírt, mert a tavalyi év elég jól rávilágított arra, hogy nem baj, ha legalább három ezres torna van a Roland Garros előtt.

Így nem lesz akkora gond, ha kiesik első körben MC-ben…

Fed most először beszélt arról is, hogy az elmúlt éveit a hátával folytatott küzdelem is meghatározta:

“Az elmúlt két, három évben, mindig oda kellett figyelnem arra, hogy éppen hogyan viselkedik a hátam. Az utóbbi időben nagyon jól vagyok, ezért tudtam Monte Carlót és a Davis Kupát is vállalni.”

Kösz, Fed, hogy nem kell a továbbiakban teljesen hülyének éreznem magam, amikor arról beszélek, hogy krónikus hátproblémáid vannak.

A permanens fejproblémák mellett 😉

 

 

Reklámok