Címkék

, , , , ,

Hamarosan letelik a Fed-mentes időszak, hétfőn elrajtol Dubaj, és tekintettel arra, hogy szombat van, úgy tűnik, Fed valóban pályára lép állítása szerint egyik legkedvesebb tornáján, amin az elmúlt három évben összesen nagyjából 15 percet töltött, azt is a játékosfogadáson. Én sem értem, de fura világot élünk mostanság.

Mielőtt folytatnánk a menetrend szerinti “most bezzeg megy a szerva, mi?”, “miért nem röptézik/rövidít/nyes/fonákozik többet?” elmélkedéseinket, vessünk egy pillantás az AO óta eltelt időszakra, és ezen időszakon belül is két örömteli eseményre.

Az egyik ilyen eseményt Milos Raonicnak,  a másikat Juan Martin De Potrónak hívják.

Milosról írtam már az AO alatt is, nehéz is lett volna szó nélkül elmenni a 196 centi magas montenegrói-kanadai mellett, aki a kvalifikációból a negyedik körig jutott, és egyértelműen értésére hozta  a mezőnynek: hahó, itt vagyok!

Milos a holtszezont kihasználva újabb mérföldkőhöz érkezett fiatal karrierjének történetében: megszerezte első ATP tornagyőzelmét. San Joséban, fedett keménypályán, 250-es tornán történt mindez, Malisse, Berankis, Monfils és Verda testén keresztül.

Na jó, Monfils visszalépett még a meccs előtt, de a nagy tettek végighezviteléhez mindig szükség van egy kis szerencsére is.

Milos a 2010-es évet a 156. helyen fejezte be, most az 56. a ranglistán, hétfőtől pedig ötvenben lesz, mivel Memphisben már négy között jár, miután három napon belül másodjára verte meg Verdát (aki ezen három nap alatt eljutott a “nagy jövő előtt áll, top 20 mindenképpen, de akár ennél több”-től a “szerencséje volt a TB-ben, és alig várom, hogy salakon találkozzunk, hogy megmutathassam neki mi a tenisz” állapotig), majd Radek és Kendrick sem állta a kanadai útját.

Milos tehát bejelentkezett a nagyfiúk közé, és a következő hat hónapja a teniszpályán mindenképpen izgalmas lesz. Neki is, meg nekünk is.

Az elmúlt hetek Miloson kívül egy olyan, szintén fiatal versenyzőről szóltak, aki egyszer már oszlopos tagja volt a nagyfiúk klubnak, azonban az egyéves kényszerpihenő után, most a legelejétől kell kezdenie mindent.

Szerencsére gyorsan kiderült, hogy a tenisze nem változott meg a csuklóproblémái miatt, ugyanúgy üti a tenyerest, ugyanúgy üti a szervát, ami azt jelenti, hogy záros határidőn belül kellemetlen meglepetésben lesz része  a top 10 jobb sorsa érdemes azon tagjának, aki valamelyik torna első körében Delpivel találja majd szembe magát.

Delpi San Joséban győzött Gaba és Lacko ellen, majd kikapott Verdától, jelen pillanatban Miloshoz hasonlóan ő is Memphisben játszik, Isner, Dodig és Russell legyőzésével szintén a négy között van, az elődöntőben Roddick várja. Mindezen eredményeivel 150 között jár az argentin, ami tekintve hogy nem oly rég még 400 környékén volt, igen szép teljesítmény.

Marin Cilic pedig a marseille-i torna döntőjében van. Ahol Robin várja.

Fura ez a világ mostanság.

Reklámok