Címkék

, , , , , , , , , ,

1-1 a nem hivatalos krumpli mérleg a játék ezen szakaszában: egy Északi Gödröcskéssel kevesebbek lettünk, a Semleges Napsütéses viszont még köztünk, így a megfelelő döntés volt tegnap nem írni a posztot, legalább vár rám jó rész a végén.

Kezdjük akkor a kevésbé vidám hírekkel: Bo Carlt kitették délelőtt 11 órára, ráadásul meleg is volt aznap, mindez végzetesnek bizonyult. Bekövetkezett az, amitől előzetesen tartottam: az első szett után már nem tudta Dolgit leütni a pályáról, dekoncetrált volt, nem volt szerva, erőtlennek tűnt, na ja, az a kedves ausztrál napsütés, amit legendásan nem bír. Dolgi meg ha elkezdi csűrni-csavarni… nos abból sok jó nem származik az ellenre nézve. RBC a végére szép hólyagokat is összeszedett a talpán, amit ápolni kellett, szóval megint sikerült öt szettben kikapni egy olyan meccsen, amit nyerni kellett volna.

De ez legalább idén nem az első, hanem a negyedik körben következett be.

Jövőre nézve a javaslatom: Djokó idénre kihisztizte, hogy az este hűvösében játszhasson, szóval Robin a feladat adott:  dolgozzunk azért, hogy jövőre ne akarják, hogy kiess az első héten. Van rá egy éved, hogy ezt elérd valahogy.

Dolgi ellenfele Mari lesz, aki egyszerűen legyalulta Melzert. Mari, szerintem, nagyon jó most, de ne kiabáljuk el. Nem ártana már egy ellenfél, de két ötszettes után kétlem, hogy Dolgi lesz az.

Rafa nem izzadt meg Marinka ellen, akinél kijött, hogy nagyon mélyről próbál visszakapaszkodni, rengeteg hibával, és szerva nélkül játszott. Rafa szó szerint nem izzadt annyira, mint a korábbi meccsein, elmondása szerint már jól van, túljutott a betegsége utolsó zöngéin is.

Milosnál kifogyott a tank, az első szettben még pumpált benne az adrenalin, aztán Ferru szépen felőrölte, Milos pedig hozta a kezdők összes hibáját, az “egy nagyon szép ütésre három homályt”, az “egy szervagémben jó a szervám, a másikban katasztrófa”-játékot, kikapott végül négyben.

Így lesz egy izgi Rafa-Daveeed  meccsünk.

Eredmények:

[1]R Nadal (ESP) d []M Cilic (CRO) 62 64 63
A Dolgopolov (UKR) d [4] R Söderling (SWE) 16 63 61 46 62
[5]A Murray (GBR) d [11]J Melzer (AUT) 63 61 61
[7]D Ferrer (ESP) d M Raonic (CAN) 46 62 63 64

Az alsó ágon már csak ketten vannak. És az a kettő, akit a torna elején odavártunk.

A Fed-Waw meccs előtt két gondolatom volt:

1. Ezek a nagy menetelések váratlanul szoktak megszakadni. És Fednél nincs alkalmasabb személy arra, hogy beleültesse a fejedbe a kétkedést.

2. Ha az 1. pont nem jön be, kemény, kicsin múló, öt szettes meccsen nyer Fed.

Mi történt végül? Azt Wawtól kellene megkérdezni… Egy biztos: Fed szereti Waw játékát, Waw nagyon nem szereti Fed játékát. Az bejött, hogy Fed szépen le tudja nyesegetni az ember szárnyait, rögtön az első pillanattól kezdve 100%-on volt, kivételesen nem esett vissza a koncentrációja sem, jó volt a szerva, ismeri Waw játékát, mint a tenyerét, jól olvasta a szerváját, szóval rendes kis játékot tett elénk, ideje volt. A Simon elleni 3. szettes összeomlás óta fokozatosan, meccsről meccsre javul a játéka, ez igen biztató.

De azért arról Waw tehet, hogy majd egy 10 km/órával kevesebb volt a szerva sebessége (tény, neki volt nehezebb a helyzete, mert estéről kellett nappalra átállnia), és már az első gémben sem működött a fonák, a tenyeres. Ami erőfordul, csakha Fed áll veled szemben a háló túloldalán, ez nem annyira szerencsés dolog, mert lehetséges, hogy mire összekaparnád a játékod, véget ért a meccs. Wawval valami ilyesmi történt, a második szettben hiába volt már fenn a pályán, de a megfelelő ütemben elhelyezett brék után már csak ütőtörést, ütő kis darabokra hajtogatását, és a frusztrált beletörődést kaptuk.

Fed. Kérlek játsszál már le egyszer vele egy DC-t. Legalább ennyit. Hogy ne az legyen az első gondolata 80 évesen, amikor eszébe jutsz, hogy hú, de utállak.

Djokónak sem kellett beleadnia mindent a Berdie elleni meccsbe, bár szorosabb volt, mint a Fed-Waw, hiába mutat a végeredmény mást. Djokó nagyon összeszedetten, önbizalommal, de ami még ennél is fontosabb jó szervával játszik ezen a tornán. Semmi hiszti, csak elszántság. Tervei vannak.

De tervei egy másik úriembernek is vannak, és ha azt hisszük, hogy csütörtök estéig nem egy bizonyos US Open meccs lesz a fő motivácó ahhoz, hogy odaálljon edzeni, és stratégiát felállítani, akkor inkább most adjuk vissza a Fed-drukker kártyánkat.

Eredmények:

[2] R Federer (SUI) d [19] S Wawrinka (SUI) 61 63 63
[3] N Djokovic (SRB) d [6] T Berdych (CZE) 61 76(5) 61

Reklámok