Címkék

, , , , , , , , ,

Fed sikeresen elérte a második hetet, a második kör eseményei után ennek azért nagyon örülünk. Sorrendben huszonhetedik GS negyeddöntőjét fogja játszani, amivel beállította Jimmy Connors rekordját, igaz, Connors valójában nem egymást követő GS-eken érte el ezt az eredményt, ő kihagyott egy-két AO-t közben.

A meccsről sok mindent elmondani nem tudok, Tommy hozta a szokásost, megbízhatóan, nagyobb elképzelés nélkül játszott, a két bréklabdájából kihasznált egyet, így Fed a menetrend szerinti hullámvölgy miatt elveszített egy szettet. De egyébként nem volt kérdés hogy ki fog győzni, ezt mindketten tudták, ennek megfelelően meglehetősen eseménytelenül teltek a percek, a végén pedig Fed nyert. Ami viszont elég jó hír, hogy az első szerva határozottan javult, most már 180 km/óra körüliek voltak, ez biztató. Az első és a negyedik szettben még jól is játszott.

A nap többi meccse sem volt sokkal eseménydúsabb: Djokó nagyon magabiztos játékkal és jó szervával győzött Almagro ellen (Djokóra jó lesz odafigyelni, mert nem játszik rosszul), Berdie némi meglepetésre nagyon könnyedén verte a meglehetősen fáradt Verdát (Berdie-re jó lesz odafigyelni, mert nem játszik rosszul), és Waw folytatta a képzeletbeli ellenségek további szisztematikus kiiktatását, amit most épp az annyira nem acélos A-Rod bánt (Wawra jó lesz odafigyelni, mert félelmetesen játszik).

Hát igen, jelen pillanatban Fed a relatíve gyenge láncszem ebből a négyesből, de… jó kis meccs lesz ez a Waw-Fed.

Holnap  Robint berakták délelőtt 11-re, aggódom, főként mert Dolgi lesz az ellenfele, le kell ütni a pályáról, mert ha teret ad neki, hogy elkezdjen variálni, akkor gond lehet. Igaz, Alexandr egy ötszettesen van túl, és ez valószínűleg fog számítani. Utána Melzer és Mari meccse következik, Mari először fog teniszezővel találkozni az AO-n, és Jürgen elég jó formát mutat, nem lesz ez egy könnyű mérkőzés. A Raonic -Ferrer találkozó is megtekintésre érdemes, mert két nagyon különböző játékstílus kerül egymással szembe, és Milos egyébként is az idei AO felfedezettje, így érdemes megismerkedni a sráccal.

Az esti meccset Rafa és Marin kapta, Marin tehát végre újra főpályán, főműsoridőben. Rafa nem igazán meggyőző mostanság, de Marin egy brutál ötszettesen van túl, nem hiszem, hogy túl sok vizet fog zavarni, legfeljebb egy szett erejéig.

A holnapi program: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html

Eredmények:

[2] R Federer (SUI) d T Robredo (ESP) 63 36 63 62
[3] N Djokovic (SRB) d [14] N Almagro (ESP) 63 64 60
[6] T Berdych (CZE) d [9] F Verdasco (ESP) 64 62 63
[19] S Wawrinka (SUI) d [8] A Roddick (USA) 63 64 64

Advertisements