Címkék

, , , , , , , , , ,

Megvan a legjobb tizenhat, van egy-két meglepetés, de azok, akiket mmkk vártunk, hogy ott legyenek, ott is vannak.

Fed a Simon elleni küzdős meccs után pihent egyet: az elején még nagy elánnal ment ki Malisse ellen, de gyorsan kiderült, hogy ennek a 80%-ára se lesz szükség, vissza is vett rendesen, egészen annyira, hogy a másodk szettben brékhátrányban találta magát, erre válaszként zsinórban nyert öt gémet. Próbálgatott dolgokat, főként az ejtéseket, nem élete produkciója volt, de az ellenfél rossz játéka miatt semmiféle következtetés levonására nem volt alkalmas a meccs. Az első szerva viszont továbbra is pocsék.

De végre eljutott a melbourne-i állatkertbe.

Djokón volt most a sor, hogy visszalépjen az ellenfele, Troickinek kérdéses volt az is, hogy egyáltalán pályára tud-e lépni, végül ezt megtette, de egy szett után feladta.

Waw félelmetesen tolja, most épp Monfilsnak nem adott semmiféle esélyt, nem irigyeltem a franciát. Stannél úgy tűnik, leomlottak a falak, amik eddig úgy ahogy visszatartották a Stanben lakozó őrültet, és jelen pillanatban a labdán és az ellenfelein veri le minden dühét. Flashbackjeim vannak egy nem is olyan rég volt AO-ra…

Roddick kicsit megküzdött Haase-val, várható volt, a holland kifejezetten jó játékos, csak ő is, de Bakkerhez hasonlóan, nagyon sérülékeny.

Verda, Berdych, Almagro, Robredo is a nyolcaddöntőben.

A felső ágon érdekes kis meccseket játszottak ma: Milos Raonic, a kvalifikációból küzdötte fel magát, majd kiverte Phaut, Llodrát és most Misát is. A húsz éves kanadaira érdemes lesz odafigyelni, mert ezzel a győzelmével már 100 között lesz a ranglistán, és 196 centis magassága ellenére jól mozog a pályán.

Dolgi is szépen halad előre, ma igazán nagy skalpot gyűjtött: öt szettben győzött Jowillie-vel szemben, aki az utolsó két szettben alig lézengett a pályán.

Harmadik ifjúnk, Tomic is boldogan hajthatta álomra a fejét: nem volt egy pillanatig sem megilletődve Rafától, aki kifejezetten nem kedveli az ausztrál srác játékstílusát, futnia kellett rengeteget, és nem nagyon örült a kiszámíthatatlanul érkező labdáknak sem. Rafa szervája sem túl acélos.

Marin közben rettenetesen dolgozik azon, hogy ne találja magát top 30-on kívül az AO végére: öt szettben, 9-7-tel a végén nyert Isner ellen. Sajnos Rafa jön, így nem fogja tudni megvédeni a tavalyi pontjait, de legalább három meccset nyert zsinórban.

Robin, Mari, Ferru nem izzadt még meg ezen az AO-n, Melzer pedig karrierje legjobb ranglistahelyezését (10.) érte el harmincévesen. Ehhez őszintén, és szívből gratulálunk.

Ami a holnapi napot illeti: ismételten Djokó és Fed kapták a délutáni idősávot, Fed két női meccs után, olyan reggeli öt-hat óra fele várható. Az ellenfele Tommy Robredo, akinek meg kellett küzdeni a továbbjutásért Stahovszkíj ellen. Jósolni már nem nagyon merek, de ez tipikusan olyan meccs, ami kizárólag Feden múlik. Ha sikerül valami értékelhető első szervát összehozni, akkor három szett, ha nem, akkor több.

Djokónak nem lesz egy leányálom az Almagro elleni mérkőzés, különösen úgy, hogy az előző meccsén gyakorlatilag nem játszott semmit, de meglepne, ha meglepetés születne a dologból.

A nap slágermeccse a Waw – A-Rod mérkőzés lesz, ha Roddick jó szervanapot fog ki, nagyon kiélezett találkozó lehet belőle, de elnézve Waw tekintetét, nagyon nem akar ő most a negyedik körben kiesni.

A holnapi program: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html

Eredmények:

[2] R Federer (SUI) d X Malisse (BEL) 63 63 61
[3] N Djokovic (SRB) d [29] V Troicki (SRB) 62 ret.
[6] T Berdych (CZE) d [28] R Gasquet (FRA) 62 76(3) 62
[8] A Roddick (USA) d R Haase (NED) 26 76(2) 62 62
[9] F Verdasco (ESP) d K Nishikori (JPN) 62 64 63
[19] S Wawrinka (SUI) d [12] G Monfils (FRA) 76(4) 62 63
[14] N Almagro (ESP) d [17] I Ljubicic (CRO) 64 76(8) 63
T Robredo (ESP) d S Stakhovsky (UKR) 57 62 64 62

[1] R Nadal (ESP) d B Tomic (AUS) 62 75 63
[4] R Soderling (SWE) d J Hernych (CZE) 63 61 64
[5] A Murray (GBR) d [32] G Garcia-Lopez (ESP) 61 61 62
[7] D Ferrer (ESP) d R Berankis (LTU) 62 62 61
M Raonic (CAN) d [10] M Youzhny (RUS) 64 75 46 64
[11] J Melzer (AUT) d [21] M Baghdatis (CYP) 67(5) 62 61 43 ret.
A Dolgopolov (UKR) d [13] J Tsonga (FRA) 36 63 36 61 61
[15] M Cilic (CRO) d [20] J Isner (USA) 46 62 67(5) 76(2) 97

Advertisements