Címkék

, , , , , , , ,

A hétvégén kiderült, hogy kik az első győztesei az évnek, minden nagymenő bemutatkozott már, és mindössze négy nap múlva AO sorsolás.

Fed nagyjából úgy kezdte az évet, ahol a tavalyit abbahagyta: a kezdeti belerázódós két meccs után ugyanaz történt, mint a Mesterek Tornáján: rossz napot kifogónak tűnő, a saját játékukat játszani képtelen ellenfelek.

És a 67. tornagyőzelem, a harmadik Dohában.

Lájkolom ezt a felsőt.

Fed a döntő után elmondta, hogy még nincsen kész 100%-osan az AO-ra, de mire jön a hétfő, addigra kész lesz.

Kolja sem tört le különösebben a vereség miatt, a tavaly tavaszi csuklótörése után nagyon nehezen tudott visszakapaszkodni, de a héten mutatott játéka arra enged következtetni, hogy lassan talán sikerül.

Brisbane-ben Robin még csak a hetedik tornagyőzelemnél tart, de ez volt az első, amit szabadtéri, keménypályás tornán nyert. Mindez különösen azért is figyelemre méltó, mivel Robin eddigi karrierje során sok értékelhetőt nem tudott felmutatni az ausztrál kontinensen, tavaly példéul első körben búcsúzott Chennai-ban és az AO-n is. Idén viszont úgy tűnik nem rontották el az erőnléti alapozását, és az új edző sem akasztotta meg a felkészülés menetét.

Robin erős szervákkal, labdabiztosan játszott egész héten, közel a félelmetes Vérivó-állapothoz, a döntőben Rddicknak esélyt sem adott. És mivel Robin nem a hirtelen semmiből jött jó, vagy rossz játékáról híres, ez azt jelenti, hogy az AO-n is jó lesz, hacsak nem lesz 40  fok árnyékban.

Ha pedig Söd jó, az túl sok jót nem ígér a mezőny többi tagjának.

A hétvége harmadik nyertese a saját magát éppen gőzerővel kereső Waw lett. Tavaly is döntős volt Chennai-ban, akkor Marin megakadályozta a tornagyőzelmet, most viszont Malisse-nek nem sikerült ez.

Waw eheti teljesítményét elnézve, valóban több ideje jutott a teniszre mostanság…

 

 

 

Advertisements