Címkék

, , ,

Elindult hivatalosan is az év a Fed-tábornak: Rog túl van az első meccsen, meg is nyerte,  örülünk.

Nem volt olyan egyszerű a dolog, mert a 21 éves Schoorel nem a jajisnetenemegypályávagyokvele fajtába, hanem a ha már itt vagyok, akkor beleadok apait-anyait fajtába tartozott. Ehhez jön a 190 feletti magassága, a balkeze, a szerva-röpte stílusa, valamint a tény, hogy meglehetősen tehetséges egyénről van szó (tavaly tért át csak a  Tourra, és már 168. a listán, decemberben pedig a holland hazai bajnokságot is megnyerte, Haase-t és De Bakkert is verve), így rögtön egy kellemesen izgalmas meccsel kezdte Fed az évet.

Természetesen a győzelem kötelező volt, de legalább volt értelme felmenni a pályára.

Fed lába még nem pörgött annyira, ettől eltekintve különösebb gond nem volt a produkciójával, és rögtön kaptunk  egy lába közötti ütést is, most éppen előre fele:

Fednek holnap Csí jön, ha más nem, aranyosak és szépek lesznek.

Rafa, Tsonga, Kolja, valamint a Brisbane-ben vitézkedő Robin sem izzadt meg első meccsén, nem mondható ez el ugyanakkor Marinról és Verdáról, akik pontosan ugyanott folytatták, ahol valamikor novemberben abbahagyták: nem jutottak túl az első akadályon.

De a nap híre kétségtelenül nem Fedhez, vagy bármelyik másik, a fentiekben emlegetett teniszezőhöz, hanem a második számű svájcihoz fűződik, bár van egy olyan sejtésem, hogy most kivételesen lemondott volna erről a kiemelt szerepről: kiderült ugyanis, hogy Stan az USO negyeddöntő és a 0-5-tel végződő DC után leltárt tartott, és kihajigált mindent, amit nem tartott megőrzésre méltónak: ennek a számvetésnek nemcsak Fed esett áldozatul, hanem nálánál Stan életében kissé fontosabb szerepet betöltő egyének is. Stan ugyanis miután hazaérkezett Kazahsztánból, összepakolta a cuccait, otthagyta a feleségét és a gyerekét, és egy szállodába költözött. Majd ugyanezzel a lendülettel az edzőjét is lecserélte (a kezdetektől dolgozott vele). Pont.

Tekintve, hogy a hírt csak most hozták nyilvánosságra, így biztosra vehető, hogy Stan és Ilham útjai valóban, végleg elváltak. A szakítás okáról Stan nem nyilatkozott, Ilhan elmondása szerint annyi történt, hogy Stan közölte, még van öt jó éve a teniszpályán, és mostantól kezdve csak erre akar koncentrálni.

Nos.

Stan 24 volt, amikor összeházasodtak/gyerekük született, Ilhan tíz évvel idősebb nála, de már évek óta együtt voltak. És igen, Stan, jól látod, hogy ez az az időszaka az életednek, amikor tényleg a karriert kellene előtérbe helyezni, merthogy a teniszezőknek nem sok idő jut.

De… jó reggelt?

Advertisements