Címkék

, , , , , ,

Fed teljessé tette az idei kollekciót: egy GS, egy ezres, egy ötszázas és egy kétszázötvenes tornagyőzelem az eddigi idei mérleg.

Jól indult a tavalyi döntő visszavágója: mind Fed, mind Djokó nagyon hamar rátaláltak a játékukra, színvonalas volt az első szett, amit végül is kevéssel, de Fed nyert meg.

Aztán következett a nagy koncentrálás utáni szokásos kiengedés, amit Djokó könyörtelenül ki is használt: Fednek nem sikerültek az első szervák,  a ki nem kényszerítettek száma hirtelen megugrott, jött a brék, amit már nem is sikerült visszavenni a szett végéig.

A harmadik szettre viszont, mint ahogy azt várni lehetett, Fed újra összekapta magát. Rögtön az első Djokó szervagémet elvehette volna, de bréklabdáknál kihagyott két akkora ziccert, hogy az már fájt, mindennél jobban jelezve, hogy rettenetesen ideges. Ekkor még úgy gondoltuk, hogy ekkora lehetőség még egy nem lesz, de a következő szervagémnél, Djokó hathatós segítségével, összejött a brék.

A döntő szettben valójában két, nagyon fáradt teniszezőt láthattunk, akik közül az nyerte a meccset, akinél nagyobb volt a motiváció.

A meccslabda után a kitörő öröm pedig egyértelműen jelezte, hogy melyikük volt az.

Mint ahogy azt a hatalmas feszültséget is, ami Fedben egész héten benne lehetett.

Ez az ő közönsége, az ő városa, itt nem lehet lebőgni. Tavaly után pedig még egyszer nem kaphatott ki Novaktól. És a végén nem is kapott ki.

Nézzünk akkor néhány adatot, ami a Fed-drukkereknek biztosan jó érzést fog okozni:

Fed Wimbledon óta hat tornán jutott legalább négy közé, ötön döntőt játszott, hármat megnyert közülük.

Az utolsó hét nem-GS tornáján döntőben volt.

Az első teniszező lett, aki Bázelt négyszer meg tudta nyerni, a kilencedik torna a karrierje során, amit  több, mint háromszor nyert meg.

A 65. tornagyőzelme ez, amivel megelőzte Samprast, az örökranglistán a harmadik negyedik hely az övé, mostantól egyedül.

És stílusosan a jubileumi 40. bázeli tornát Svájc eddigi legnagyobb teniszezője nyerte meg.

A díjátadón Djokó ideiglenesen átvette a kérdezői szerepet, Fed meghatódott egy kicsit (nem Djokótól, hanem úgy az egésztől 😉 ), és hol máshol, mint Bázelben, Charlene és Myla is debütáltak a nagyközönség előtt.

Természetesen az ilyenkor szokásos pizza-party sem maradhatott el:

Mihelyst  fenn lesz youtube-on a díjátadó, belinkelem, de tekintve hogy az RF.com teljesen lehalt, így erre még várni kell.

A Bázel-poszt is készül, terveim szerint holnap este felteszem azt is 🙂

Advertisements