Címkék

, , ,

Fed ugyan már el is felejtette, de azért még emlékezzünk meg néhány szóban a sanghaji végjátékról.

Előbb Fed Djokóval játszott az elődöntőben, és sima kettőben meg is nyerte a meccset. Látszott, hogy nagyon készült rá, nyilván úgy gondolta, hogy a US Open után nem lesz baj, ha már most elejét veszi annak, hogy Djokó egója túl nagyra nőjön 😉

Rog végig koncentrált, nem engedett ki egy pillanatra sem, és jól játszott. Mindez elég is volt  a sorozatban negyedik ezres döntőjéhez. Ilyesmivel egyébként eddig még csak egy teniszező dicsekedhetett: egy bizonyos Roger Federer (2006-ban).

Sajnos az újabb tornagyőzelem nem sikerült: az egymást követő ötödik nap, az esti meccsről a délutánira váltás, valamint a tény, hogy sorozatban a harmadik top 5-ös teniszezőt kellett volna legyőznie, azt eredményezték, hogy Fed igen pocsékul kezdte a meccset.

És úgy is folytatta.

De ebben már Marinak is igencsak volt része: Fed nagyjából úgy járt, mint ahogy néhány nappal korábban Robin járt őellene. Mari nem adott lehetőséget arra, hogy Fed összekapja magát, és véget ért a meccs, mielőtt sikerült volna megtalálni a tenyerest. Meg a fonákot. Meg a szervát. És az a nulla a hat bréklabdából…

Mari tud ennél jobban is játszani, de a döntőben amit kellett, azt nagyon jól csinálta. Most végre működtek a szervái, nagyon keveset hibázott, nem volt hiszti, csak profi tenisz.

De hogy ne legyen hiányérzetünk, Fed átvállalta a hiszti részét 😉

Bár nem sikerült a tornagyőzelem, Fed váratlanul eredményes tornát tudhat maga mögött az egy hónapos kihagyás után, a Bo Carl és a Djokó elleni győzelemmel, illetve a jó játékkal. A döntőt pedig felejtsük el 😉

Mari pedig idei második tornagyőzelmét szerezte meg, összeségében a hatodik ezres győzelmét. Amivel a legtöbb ezres címmel rendelkező, de GS cím nélküli teniszezővé lépett elő.

Tegyünk róla Andy, hogy ez ne maradjon így sokáig 😉

Fedet nem viselték meg az események, már a döntő utáni sajtótájékoztatón is elégedettségének adott hangot, illetve Marit dicsérte. Tegnap pedig már meg is érkezett Stockholmba, kiegészült a családdal, Paul-A helyett jött Sev, na, meg egy kis PR-torna.

Természetesen Johansson és Björkman személyesen üdvözölték, volt már nyilvános edzés, bemutató ütögetés, és sok-sok interjú.

Fed csütörtökön, Dent ellen lép pályára.

Reklámok