Címkék

, , , , , , , ,

Ázsiai etap. Sok nagy sztár, rengeteg pénz, még több PR-esemény. Bangkok és Kuala Lumpur, kezdésnek.

Rafa  Bangkokot választotta, a hírek szerint mintegy 1.4 millió dollárért.

Mindezért ásott,

buddhistának állt,

és találkozott a thai miniszterelnökkel.

Igaz ugyan, hogy aztán három szettben kikapott Guillermo Garcia-Lopeztól (azért figyelitek, Rafa még arra is gondosan figyel, hogy spanyol legyen 😉 ), de ezt már igazán nem róhatjuk fel neki, ennyi egyéb teendő mellett.

A tornát végül GGL nyerte, második tornagyőzelme ez, az elsőt tavaly salakon szerezte meg.

Kuala Lumpurban is szép névsor gyűlt össze, Robin, TBird, Daveed emelték a torna fényét. Tény, hogy ezt leginkább csak a pályán kívül tették, de ott viszont kétségtelenül emlékezetesen.

Amikor Robin vigyorog (!) TBird-re. Tudnak ezek az ázsiaiak, na.

Verda is Kuala Lumpurban szórakoztatta a nagyérdeműt. Természetesen ő sem a tenisztudásával tette ezt.

Kár, hogy arra már nem terjedt ki a szervezők figyelmessége, hogy ettől az izétől, ami a feje tetején visel, megszabadítsák, pedig nagyon-nagyon hálás lettem volna érte.

A tornát végül Misa nyerte, a Robint búcsúztató Golubjev ellen. És persze Misa sem úszta meg a szervezők kreativitását.

Misát megtámadja egy madár.

Ennyit ez előző hétről. Mondjuk, azért azt megjegyezném, hogy ugyan sose baj, ha az ember gondol a jövőjére, és a fenti a képek jelentősen növelték számomra a hét elviselhetőségét, de az ázsiai teniszt leginkább az segítené, ha nemistudom, jó teniszezők jó meccseket játszanának rajtuk. De ez csak egy futó gondolat volt.

Persze, olyan is akad, akit már se a pénz, se a szponzorok, sem a fun nem érdekel, és helyette inkább Dubajban csinál valamit. Remélhetőleg olyat is, aminek valami hasznát is veszi a két hét múlva kezdődő shanghaji tornán. Mert valahogy úgy érzem, hogy a háztervezés/építészbeszerzés nem igazán ez a kategória, bár nyilván sose voltam profi teniszező, szóval akár.

Mindesetre Fed ráérő egy hónapjában megbízta a pekingi olimpiáról is ismert Maurus Freit (valamelyik stadiont tervezte ott), hogy építsen két házat a két éve megvásárolt svájci ingatlanára. Ha esetleg elfelejtettük volna időközben, hogy melyik ingatlanról van szó, képek itt.

Szóval mindenki kellemesen és többé-kevésbé hasznosan tölti az idejét 😉 🙂

 

Advertisements