Címkék

, , , , , , ,

Most mondhatnám azt, hogy hagytam időt arra, hogy leüpedjenek a történtek. Hogy jól megrágtam minden szót, és éjszakákat töltöttem az illő mondatok megfogalmazásával.

De nem teszem, mert… nem lenne igaz.

Egyszerűen csak eltűntem a melóhegyekben, ez sajna, helyenként előfordul.

Nézzük akkor, mi történt az elmúlt másfél hétben?

Kim – harmadszor

Megszületett egy új kategória: a US Open-specialista.

Kim megvédte tavalyi GS címét, így visszatérése után már most több GS-t nyert, mint a visszavonulása előtt.

Rafa – először

Rafa a tenisz történetében hetedikként teljesítette a karrier grand slamet (Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, André Agassi, Roger Federer még az illusztris társaság tagjai), a harmadik férfi teniszező, akinek ez úgy sikerült, hogy mindhárom borításon játszva tette ezt (Agassi, Federer büszkélkedhet még ezzel). Agassi mellett ő a második teniszező, akinek a karrier golden slam van meg (egyéni olimpiai arany a plusz). A harmadik férfi teniszező, akinek az év végi első hely elvesztését követően sikerül azt visszaszereznie (Lendl és Federer mellett).

És kölcsönveszem azt a mondatot, amit tavaly Fed ugyan nem Rafáról, hanem egy a jövő héten visszatérő Zsiráfkáról mondott: a határ a csillagos ég.

Szerbia – először

Belgrád. 16.000 néző. Hős Tipszi. Önfeláldozó Nole. Az eredmény: Szerbia első DC döntője, Belgrádban, a franciák ellen.

Világcsoport

Szerbia, Franciaország, Spanyolország, Csehország, Argentínia, USA, Oroszország, Horvátország, Németország, Svédország, Chíle, India, Belgium, Ausztria, Kazahsztán, Románia.

Svájci belügyek

Fed úgy gondolta, hogy megy. Aztán, hogy nem. Aztán, hogy mégis. Aztán mégse. Svájc nem nyert egyetlen meccset sem Kazahsztán ellen. Kitört a botrány.

1./ “Teljes mértékben megértem, ha Roger a szezon hátralévő részére akar koncentrálni. De tudnunk kell, hogy kivel, mikor számolhatunk. Az eddigi stratégiánk abból indult ki, hogy szeretné egyszer megnyeri a Davis Kupát. Ha ez már nem így van, akkor nekünk is át kell gondolni a céljainkat. (…)  A svájci szövetségnek tudnia kell, hogy mivel számoljon. Nem lehet az az cél hosszútávon, hogy a Világcsoport és az Európazóna között ingázunk. Ahhoz, hogy túljussunk az első körön, szükségünk van Rogerre. Fel kell tennünk neki  a kérdést: velünk tartasz? Ha nem, akkor új célokat kell felállítanunk, és a jövőben inkább az utánpótlásra fókuszálunk. “ – a svájci tenisz-szövetség elnöke.

2./ A svájci DC csapat évek óta veszteséges, a kazahsztáni kiruccanás 150.000,- svájci frank mínuszt jelentett a szövetségnek.

3./ Davis Kupa mérlegek:

Fed: 37-11

Stan: 12-15

A-Rod: 31-11

Rafa: 16-5

Nalby: 31-10

Djokó: 19-7

Mari: 11-6

Reklámok