Címkék

, , , , , , , ,

Már az utolsó négynél járunk, de nekem még erősen van bepótolni valóm, ami a blogolást illeti 🙂 Egy kissé nehézkes egyszerre meccseket nézni, a mindennapi életemet folytatni, meg posztokat írni, és mindezt úgy, hogy lehetőleg túl is éljem ezt a két hetet 😉 🙂

Szerencsére ma kicsit nyugisabb napom van, szóval nézzük, mi minden történt az elmúlt napokban a US Openen.

Először is volt egy Fed-Robin mérkőzés.

Igen, Robin volt az, aki az RG-n megszakította Fed 23. egymást követő GS-elődöntő sorozatát, így volt miért visszavágni.

Fed nagyon keményen készült a meccsre.

New Yorkban éppen divathét van, ezt pedig semmilyen körülmények között nem lehet kihagyni 😉

Fed gyorsan kamatoztatta is a divathéten szerzett tudását:

Igen, ez az a két hét, amikor Gavin Rossdale világában minden szép és jó.

Míg a pályán kívül minden jól alakult, a pályán aggodalomra okot adó dolgok történtek.

Jól látjátok, az ott Paul-A. Mire észbekapunk üvegeket fog felszedni, ütőket fog cipelni, és egy árva nyilatkozatot sem fog adni… 😉

Ja, igen, a meccs.

Volt egyszer egy Bagda. Egy Berdych. Gulbist már hamarabb kipipáltuk. Hewitt sajnos korán kiesett, Montanesszel meg nem foglalkozunk 😉

De Robin teljesítette azt, amit megkövetelt a haza, és szépen befutott a negyeddöntőbe.

Hogy aztán két órán belül eléggé kiakadva távozzon a pályáról.

Szögezzük le: az elmúlt két nap nem a játékról, hanem a szélről szólt. Valójában semmi mást nem tudtunk meg, mint hogy kik a legjobb szélmenők. És Fed úgy tűnik, hogy közéjük tartozik. A meccs elején kellett néhány gém, hogy belője mit lehet és mit nem, onnantól kezdve viszont már tudta, hogy miként kell kicsit alacsonyabbra dobni a szerváját, hogy nem igazán lehet röptézni, és hogy hogyan kell használni a szelet.

Nagyon profi, átgondolt, magabiztos teljesítménnyel állt elő Roger, kis szívem örömmel nézte a meccset, és még csak nem is idegeskedett 😉

(Fed a meccs után elmondta, hogy nagyon nehezek az ilyen szeles meccsek, utána fáj az ember feje, torka, nem tudja, hogy jól játszott-e, vagy sem, illetve sokat kivesz mentálisan az, hogy folyamatosan koncentrálni kell.)

Robin játékát viszont teljesen aláásta a szélvihar: magasra dobja a labdát a szervánál, ezen nem is tudott módosítani, az eredmény két ász az egész meccsen. A magasan és nagy lendülettel megütött tenyereseit is elvitte a szél.

A harmadik szettre tudott csak valamennyire alkalmazkodni a körülményekhez, a szervája akkorra állt össze, de ez már késő volt. Ugyan a harmadik szettben még brékelt 4-4-nél, és lehetősége lett volna kiszerválni a szettet, de nem nyert több gémet. Igaz, amikor Fed következő szervagéménél 15-30 volt, még reménykedően kinézett Magnusra, hátha 🙂

Fed szettveszteség nélkül jutott tehát az elődöntőbe, úgy, hogy még egyik meccse sem volt hosszabb két óránál. Szüksége is lesz a fizikai és mentális tartalékaira, mert az elődöntőben menetrendszerint érkezik Djokó.

Nole a legelső meccsén belefutott egy 40 fokba és egy öt szettesbe, utána viszont nagyon simán, három szetteket játszva vette az akadályokat. Legutóbb Monfilst, akinek a játékát pont annyira érintette a szél, mint Robinét, és a francia egy szett után feladta.

És volt annyira rendes, hogy nem fárasztotta feleslegesen a kis sárkányost.

Így tehát sorrendben negyedik alkalommal Fed-Djokó a US Openen. Az előző három meccset Fed nyerte (2007 döntő, 2008, 2009 elődöntő), de ennek ellenére egyik sem volt könnyű meccs, mint ahogy a Fed-Djokó meccsek általában nem szoktak azok lenni. Úgy tűnik, most mindketten jó formában vannak, ami azt jelenti, hogy a napi formán és nagyon kicsin fog múlni a meccs.

És azon, hogy milyenek lesznek az időjárási körülmények.

A másik ágon Rafa Misával találkozik élete első US Open döntőjéért. Sajnos Waw csak magát okolhatja azért, hogy most nincsen két svájci az elődöntőben: már a Sam Q. elleni meccset háromban kellett volna nyernie, de érthetetlen módon elszórakozta a második szett végét, és beleszaladt egy ötszettesbe.

Még így is lett volna esélye Misa ellen is, ha a második szett TB-t nem rontja el. De elrontotta, és ugyan a harmadik szettet nyerte, de már akkor látszott, hogy merre felé halad a történet: Misa szépen kifárasztotta, és hiába volt Waw a jobb játékos, a végére teljesen elfogyott.

Tanulságok a jövőre nézve.

Waw ugyanakkor szintén a twitteren, és miután sikerült megoldania twitter feedjének és facebook oldalának az összekötését, azt is elárulta, hogy megy Kazahsztánba.

Ami nem árt, mert jövőre Davis Kupát kéne nyerni srácok 😉 😀

A Waw-Misa meccs annyiban volt felüdülés, hogy az egyetlen meccs volt a négyből, ahol a szél nem iktatta ki egyik játékost sem.

A Rafa-Verda meccsen ugyanis Verda képtelen volt mit kezdeni a körülményekkel,  így gyakorlatilag semmilyen ellenállást nem tudott kifejteni Rafa ellen. Igaz, ő legalább elmondhatja magáról, hogy sikerült egyszer brékelnie Rafát. Ami  először történt meg ezen a tornán.

Családi fotó 🙂

Ma este hattól Rafa-Misa, utánuk Fed-Djokó.

Nyolccaddöntő:

Rafael Nadal ESP (1) – Fernando Verdasco ESP (8) 7-5 6-3 6-4
Mikhail Youzhny RUS (12) – Stanislas Wawrinka SUI (25)   36 76(7) 36 63 63
Novak Djokovic SRB (3) 77 6 6 – Gael Monfils FRA (17) 76(2) 61 62
Roger Federer SUI (2) 6 6 7 – Robin Soderling SWE (5) 64 64 75  

Reklámok