Címkék

, , , , , , , ,

Megvan az utolsó nyolc: két svájci, két spanyol, egy szerb, egy orosz, egy francia és egy svéd.

Jup, meglehetősen eleurópaisodott a tenisz, nem?

Mint már a felsorolásból látszik, olyan történt, ami az Open Era történetében eddig még soha: két svájci került egy GS negyeddöntőjébe.

Wawnak sikerült legyőznie Sam Q-t, igaz, megnehezítette magának a dolgot: simán kettő-nullra kellett volna vezetnie, és onnan már Sam Q. nem erőltette volna tovább a történéseket, ehelyett beleszaladt egy ötszettesbe. Tekintve, hogy ez előtt a meccs előtt már volt egy kemény meccse (Mari búcsúztatása), meglepne, ha összejönne Wawnak az elődöntő.

Ami Sam Q-t illeti: tavaly kezdtem el őt figyelni, és ahhoz képest is rengeteget fejlődött, mind mozgásban, mind az ütéseiben. Ha sikerül megerősödnie fejben (voltak a tegnapi meccsen biztató jelek, bár amikor a TB-ért kellett szerválni az ötödik szettben, úgy veszítette el a szerváját, ahogy az a nagykönyvben meg van írva), a top 10 alja sem lehetetlen.

Waw Misával fog megküzdeni az elődöntőért, Misa jól játszik, Robredót győzte le négyben, az előzmények miatt, Misát tartom esélyesebbnek a továbbjutásra.

Nando és Ferru egymást gyilkolták öt szetten keresztül, ahol is David már két szettel vezetett, amikor Verda rádöbbent, hogy meccs van. Ferru stabilan jó volt végig, Verda viszont az első két szettben pocsékul játszott, utána viszont összekapta magát, a végére pedig kifejezetten belelendült (brékhátrányból jött vissza az utolsó szettben).

Rafa gond nélkül jutott tovább Felin, akinek se a szervája, se az alapvonalütései nem működtek igazán.

Negyedik kör

[1] R Nadal (ESP) d [23] F Lopez (ESP) 63 64 64
[8] F Verdasco (ESP) d [10] D Ferrer (ESP) 57 67(8) 63 63 76(4)
[12] M Youzhny (RUS) d T Robredo (ESP) 75 62 46 64
[25] S Wawrinka (SUI) d [20] S Querrey (USA) 76(9) 67(5) 75 46 64

Advertisements