Címkék

, , , , , , , ,

Míg a torna elején a hőség volt a legnagyobb ellenfél, az Earl hurrikánnak köszönhetően az utóbbi két nap újabb változásokat hozott: a meleg enyhült, pénteken azonban az eső, míg szombaton a nagy szél zavarta a játékot.

A péntekiek jártak jobban: nem volt szerencsére nagy eső, néha kellett csak leállítani a játékot, így nem okozott nagy kavart a hirtelen jött időjárásváltozás.

Rafa Istomin ellen játszotta a második körös meccsét, és az üzbég fiú izgalmassá tudta tenni a találkozót, mint ahogy arra azért lehetett előzetesen számítani. Az első szettben ugyan még azt se tudta, hogy hol van, a második szettre viszont magára talált, bátor és eredményes teniszt mutatott be, és sikerült TB-re hoznia a szettet. A TB-ben már 5-1-re is vezetett, azonban itt előjött a rutintalansága: egy szerencsés hálóra pattanás, és néhány szép Rafa megoldás után, egyenlő lett az állás, ezt követően pedig nagyon gyámoltalan első szervákkal bukta végül Denis a szettet.

Denis a harmadik szettre sem omlott össze, igyekezett Rafa dolgát megnehezíteni, ez végül egy 7-5-re volt elegendő. Bár Rafa végül három szettben nyert, úgy hogy Istomin nem tudta brékelni sem, Denisnek nincs szégyenkezni valója. Összeszedetten, jól játszott, az a kicsi plusz még hiányzik, de igazából ez az első éve, amikor már a nagyok között is fel kellett figyelni rá, így remélhetőleg lesz még lehetősége arra, hogy megszerezze azt a kis pluszt, ami tényezővé teheti majd.

Ami Rafát illeti: már az év elején látszott, hogy a szünetben sokat dolgoztak a szerváján, és a cél, gondolom, elsősorban a US Open volt. Ez a törekvésük kétségtelenül eredményes: Rafa nagyon erős első szervákat hozott az Openre, igaz, sem Gaba, sem Istomin nem nevezhetőek acélos fogadóknak, de a szervák sebessége és helyezése sokat javult a múltbelihez képest, ez pedig nagy fegyver lehet a második héten.

Mari is szépen, hiba nélkül menetel: a második körben a jamaikai Dustin Brownt intézte el nagyon simán.

Egyébként is meglepetések nélküli volt a pénteki nap, talán csak PEHK Simon elleni veresége tartozik ebbe a kategóriába. Simonnak megszületett időközben a kisfia, a kicsi négy héttel hamarabb érkezett, mint várták, így az apuka  élőben még nem látta. Gilles nem tudta, hogy menjen-e, vagy maradjon (mint mondta, ha nyer, akkor az jó dolog, ha veszít az meg még jobb), de Simon nehéz időszakon van túl, rég volt már igazán jó eredménye, így a US Open 3. kör nem lebecsülendő teljesítmény a számára, maradt végül tehát.

A következő körben Rafával játszik, és délelőtti meccset kért, hogy az esti repülőt elérhesse 😉 😀

Feli, Ferrer, Verda,  Almagro hozták a meccsüket, sőt még Daniel Gimeno-Traver is versenyben van a spanyolok közül, Chardyt búcsúztatta.

Említsük még meg a 18 éves Ryan Harrisont is, aki a kvalifikációból küzdötte fel magát, majd a főtáblán is nyert egy meccset, végül Stahovszkíj ellen ötödik szett TB-ben kapott ki. Ez utóbbi egyébként jól jött  neki (mármint a vereség), mivel Ryan amerikai, és a meccs vége felé már kezdett az amerikai sajtóval kicsit elszaladni a ló. Így még akár arra is esélye van, hogy szép csendben, nyugodtan fejlődjön tovább.

Waw, Isner, Misa,  Sam Q és Nalbi is a harmadik körben. Bentó csuklósérülés miatt feladta a TRob elleni meccset.

Második kör

Rafael Nadal ESP (1) d Denis Istomin UZB 62 765 65
Gilles Simon FRA d Philipp Kohlschreiber GER (29) 46 63 16 61 63
Feliciano Lopez ESP (23) d Benoit Paire FRA  64 67(4) 57 76(3) 62
Sergiy Stakhovsky UKR d Ryan Harrison USA 63 57 36 63 76(6)
David Ferrer ESP (10) d Benjamin Becker GER 63 64 64
Daniel Gimeno-Traver ESP d Jeremy Chardy FRA 46 62 60 76(2)
David Nalbandian ARG (31)   d Florent Serra FRA 75 64 62
Fernando Verdasco ESP (8) Adrian Mannarino FRA 61 62 62
Andy Murray GBR (4) d Dustin Brown JAM 65 63 60
Stanislas Wawrinka SUI (25)  d Juan Ignacio Chela ARG 65 63 64
Sam Querrey USA (20) d Marcel Granollers ESP 62 63 64
Nicolas Almagro ESP (14) d Guillermo Garcia-Lopez ESP 63 76(5) 64 76(4)
Mikhail Youzhny RUS (12)  d Dudi Sela ISR 61 63 64 63
John Isner USA (18) d Marco Chiudinelli SUI 63 36 76(7) 64
Tommy Robredo ESP d Julien Benneteau FRA 64 66 (visszalépett)
Michael Llodra FRA d Viktor Hanescu 76(7) 64 62

Szombaton ugyan eső nem volt, volt helyette viszont igen nagy szél, ami különösen az Arthur Ashen nehezítette meg a játékot: kavargott mindenfelé, nem volt kiszámítható. Így a nap arról szólt, hogy ki tud jobban alkalmazkodni a szélhez, és igazán nagy játék senkitől sem volt várható.

Mint ahogy PHM mondta, nem is volt teniszmeccsnek tekinthető a Fed elleni meccse a szél miatt. Igaz Paul-Henri azt is hozzátette, ha nem fújt volna a szél, akkor se lett volna más az eredmény, tekintettel arra, hogy amikor Fed szervált, ezt úgy tette, mintha szélcsend lett volna 😉

És valóban. Fed nagyon jól szervált végig, 13 ászt ütött ilyen körülmények között, amikor kellett jöttek a foghatatlanok, nagyon bíztató szerva produkció volt.

Úgy összességében Fed első három meccséről azt mondanám, hogy nincs olyan eleme a játékának, ami miatt nagyon idegeskednünk kellene: jó a lábmunka, jól védekezik, sokat támad, a szerva is rendben van, a tenyeres is működik. Ami különösen reményre ad okot, azok a szervafogadásai, amik nagyon sokat javultak a tavaszi időszakhoz képest.

Most már lassan jó lenne egy olyan ellenfél, aki ellen láthatnánk, hogy mennyi is az annyi, mert nekem az az érzésem, hogy elég sok. A tegnapi meccsen is akkor brékelt, amikor akart, és amikor a meccsért szerválás során 0-40-nél találta magát, előhúzott egy-két nagyon szép dolgot, mutatva, hogy sokat tartalékolt eddig.

Remélem, lesz lehetősége arra, hogy elővegye ezt a tartalékot.

Rogék háza tájáról hír, hogy Paul-A interjúkat is ad, ami nagyon fura érzés 🙂 Hasonlóképpen ahhoz, mint amikor mutatják Fed boxát, és azt írják ki, hogy “Roger Federer’s coach” 😀

Még jó, hogy nagyon értelmesen, és szépen nyilatkozik,  eddig akármit mondott, csak lelkesen bólogatni tudtam hozzá.

Ha lesz egy kis időm, akkor majd lefordítom, hogy miket nyilatkozott, addig is az angolul, illetve franciául tudóknak itt  vannak  a linkek.

Az alsó ágon a kezdeti megingás után mind Robin, mind Djokó szépen haladnak előre, Robin De Bakkert is nagyon simán verte meg, hasonlóképpen tette ezt Djokó Blake-kel. Mindkettejük játékán azt látom, hogy kezdik szépen összerakni, és nincsennek rossz formában egyáltalán, szóval lehetnek még itt nagy meccsek 😉 😀

Melzer megverte Szunyit, így ő lesz Fed következő ellenfele, az idei Wimbledonon találkoztak először egymással, akkor nagyon sima Fed győzelem lett a vége, viszont Melzer jobban játszik keménypályán, mint füvön, és jól szervált a torna eddigi meccsein. Szóval nem lesz egy könnyű meccs, de azért Fednek meg kellene tudni oldania, reméljük minél kisebb erőfeszítéssel.

Robin Montanes ellen játszik majd, nem okozhat neki a spanyol gondot, így elég könnyen összejöhet a Fed-Robin negyeddöntő, de erről majd akkor, ha ott leszünk 😉

Djokó következő ellenfele Mardy Fish lesz, aki egy újabb öt szettesen van túl: nem lesz egy könnyű meccs Djokónak, de ha nem 40 fokban kell játszania, akkor Djokóra tennék. Ugyan Mardy jól szervál, és nagy formában van, azonban a nyári menetelése, és a két ötszettese után úgy érzem már nem lesz elég friss ahhoz, hogy egy jól játszó Djokót megverjen.

Lesz még egy francia házirangadónk is: Monfils vs Ricsi.

Harmadik kör

[2] R Federer (SUI) d P Mathieu (FRA) 64 63 63
[3] N Djokovic (SRB) d J Blake (USA) 61 76(4) 63
[5] R Soderling (SWE) d T de Bakker (NED) 62 63 63
[13] J Melzer (AUT) d [22] J Ferrero (ESP) 75 63 61
[17] G Monfils (FRA) d J Tipsarevic (SRB) 76(4) 67(4) 62 64
[19] M Fish (USA) d A Clement (FRA) 46 63 64 16 63
[21] A Montanes (ESP) d K Nishikori (JPN) 62 21 (visszalépett)
R Gasquet (FRA) d K Anderson (RSA) 64 76(3) 75

Reklámok